OŠ NAZARJE
KOLEDAR DOGODKOV
FACEBOOK
Facebook By Weblizar Powered By Weblizar
Šola pleše 2017

23. april – SVETOVNI DAN KNJIGE

KNJIGE SO…

Knjige so zame
kraljice in dame,
ki jih ne srečam
na ulicah mest.

Knjige so zame
očetje in mame,
ki vsakič povejo
drugačno povest.

Knjige so zame
svež zrak, ki posname
najlepše besede sveta.

Knjige so zame
bližina, ki vame
lepoto in mir šepeta.
(Zvezdana Majhen)

Tudi mi smo branju namenili posebnih 10 min. Cela šola je namreč hkrati uživala v branju različnih revij.

Več utrinkov si lahko ogledate v GALERIJI.


Zaključek literarnega natečaja NAJ PESEM POVE

V sredo, 19. 4. 2017, so se v Preboldu zbrali mladi pesniki Spodnje in Zgornje Savinjske doline, ki so sodelovali na že 22. literarnem pesniškem natečaju Naj pesem pove. Tokratna tema so bile živali. V verzih so živalske prigode zapisali Staš Nadlučnik, Maša Jelšnik, Lucija Krebs, Tinkara Studen, Kaja Benedik in Liza Cajner. Povabljenci so se nasmejali predstavi Tilna Artača, se posladkali z miškami in jagodami ter v dar dobili bilten zbranih pesmi.


MEDALJA IN PRIZNANJE
ZA RAZMIŠLJANJE O VREDNOTAH DOMOVINE

Na literarnem natečaju Moja rodna domovina, ki ga je letos že devetič razpisala OŠ Vič Ljubljana, so letos sodelovale tri osmošolke Liza Cajner, Špela Urtelj in Rebeka Cigale.

Rebeka Cigale si je za svoje razmišljanje o domovini prislužila medaljo s priznanjem in nagradni izlet. Sodelovanje mladih na takšnih literarnih natečajih govori o tem, da se mladi zavedajo svojega poslanstva v prihodnosti domovine. Čestitamo!


PREDAVANJE O POLŽIH IN ŠKOLJKAH IZ PIRANSKEGA MUZEJA

20.4.2017 je sedmošolcem pri naravoslovju strokovni sodelavec Piranskega muzeja polžev in školjk, Jan Simič, predstavil ta bitja na zelo zanimiv in obenem strokoven način. Učenci in učiteljica Simona smo bili navdušeni.
Spodbudil nas je k raziskovanju našega morja in spoznavanju in prepoznavanju bitij v njem. Gospa ravnateljica je odobrila nabavo knjig, ki nam bodo pri tem pomagale. Naša knjižnica je bogatejša za 6 novih knjig s tega področja.
Nekaj misli naših sedmošolcev:

  • Bilo mi je zanimivo, najbolj mi je bila všeč zgodbica o hobotnicah Pavlu in Otu. Všeč so mi bile tudi školjke, ki jih je prinesel s seboj, je zapisala Lana.
  • Tej misli se pridružuje večina sedmošolcev, Tanja pa je še dodala, da jo je predstavitev prepričala, da bo obiskala muzej školjk v Piranu.
  • Patricijo je prevzela slika hobotnice, za katero je bolje, da jo pustimo na miru in video o hobotnici, ki hodi po dveh lovkah.
  • Hana je pohvalila predstavitev in predavatelja, ki je bil zelo zabaven.
  • Max je izvedel veliko novega, o tem, koliko različnih vrst polžev poznamo, da nekateri lignji lahko letijo, koliko so stari fosili, prav tako pa so ga navdušile zgodbe in anekdote o živalih. Meni, da bi na to temo lahko imeli cel naravoslovni dan.

Dodajamo nekaj naših slik

in povezavo do spletne strani. Ko pa bomo v Piranu pa zavijemo še v muzej!

Sedmošolci in učiteljica Simona Skornšek

HITRI DOSTOP       
PUBLIKACIJA         GOVORILNE  
               
                  JEDILNIK

   eGRADIVA                 KNJIŽNICA    

Kje nas najdete?

Click to open a larger map