VALETA
OŠ NAZARJE
KOLEDAR DOGODKOV
NAKLJUČNE SLIKE
tehniski_dan0034 uredimo_okolico0020 CAM03184 (480 x 640) (7) (1024 x 768) sola_plese140049 Dan tekmovanja0030 OLYMPUS DIGITAL CAMERA Minimundus0106 Letni_zborov0018 kulturni-proslava0015

20150706_110139

BSH JUNIOR POČITNICE

Komaj so se šolska vrata zaprla za šolarji, že so šolske hodnike in učilnice zavzeli – PIRATI!

Ne čisto pravi, tisti z BSH Junior počitnic so bili. Na vrooooočem soncu, na golem otoku smo iskali zaklad. S svečano piratsko zaprisego smo postali pirati, izbrali smo piratsko ime in dobili zemljevid. Naredili smo si klobuke, preveze za oči in piratsko zastavo.

Na Venišah smo jahali konje, igrali tenis, se pomerili v igrah. V šoli smo nato v morje splavili še ladjice in spustili ribice.

V adrenalinskem parku Menina smo se preizkusili v premagovanju ovir. Na obali jezera se je odvijala prava pomorska bitka z vodnimi baloni. Nad osvežitvijo se prav nihče ni pritoževal. Ko je ladijski kuhar postregel s pico, smo sklenili premirje, a pred nami je bilo še pestro popoldne.

V četrtek in petek smo na delavnicah sestavili piratsko himno in se naučili piratski ples. Pobarvali smo si majice, naredili medaljone – nakit ter si izdelali okvir za fotografijo. V gospodinjski učilnici smo zmešali nekaj piratskih zvarkov ter pripravili topovske kroglice, potem pa pripravili še predstavitev za obiskovalce, ki so bili nad našim nastopom in izvedbo počitniških delavnic navdušeni.

In ko smo opravili vse naloge in se izkazali za prave pirate, smo našli tudi zaklad. Nekaj sladkega, seveda. A to še ni bilo vse. V tem tednu smo našli še bolj pomemben zaklad – prijateljstvo.

Pohvala velja prizadevnim animatorjem Klari, Katji, Eriku, Blažki, Anji ter Lari. Posebna zahvala pa podjetju BSH, ki je otrokom zaposlenih v podjetju omogočilo te čudovite počitniške delavnice.

Da so bile zares čudovite, pričajo tudi FOTOGRAFIJE, ki so nastale v tem tednu.

Šolski koordinatorici Ksenija Fänrich Vuga in Karla Jeromel Rednak


HURA, POČITNICE SO TU!!!

Mickey_Mouse_on_Summer_Vacation_Disney-1LGTrans

Drage učenke in učenci, spoštovani starši!

Pa smo jih dočakali…

Nasmejani obrazi vseh, ki smo danes na šoli, zgovorno pričajo o tem, da smo vsi skupaj izredno veseli in zadovoljni, ker smo prikorakali do konca še enega šolskega leta in ker nas v prihodnjih tednih čakajo težko pričakovane in krepko zaslužene počitnice.

Leto, ki je za nami, nam bo ostalo v spominu po mnogih dogodkih, predvsem po tistih prijetnih, zabavnih, veselih. Tiste manj prijetne pa bomo skušali čim prej potisniti v pozabo in v prihodnje poskrbeti, da jih bo čim manj in da ne bodo pomembneje vplivali na življenje in delo v šoli.

Vzgojno-izobraževalni proces smo pripeljali do zastavljenih ciljev, uresničili smo vse načrtovane aktivnosti, dosegali številne odlične rezultate na vseh področjih.  Vse moči in energije smo usmerili v napredek, v ospredje smo postavili vizijo šole, s katero želimo otroke pripraviti na življenje. Z gotovostjo lahko trdim, da je bilo leto uspešno, celo zelo uspešno. 

Vaše zaupanje in razumevanje, spoštovani starši, nam je bilo pri realizaciji vsega načrtovanega v veliko pomoč. Hvala, da verjamete v nas in hvala, da nam brezpogojno zaupate vaše otroke! Verjamem, da smo z vsem dogajanjem, aktivnostmi, rezultati in še s čim tekom šolskega leta upravičili vaše zaupanje.

Ob koncu šolskega leta naj vam, drage učenke in učenci, zaželim prijetne, mirne, zadovoljne počitniške dni. Namenite jih druženju s svojimi najbližjimi, s prijatelji, znanci. Vzemite si čas za vse, za kar med letom ni bilo dovolj časa. Predvsem pa si odpočijte po napornem delu in si v sproščenem vzdušju naberite novih moči za dogodivščine, ki nas čakajo v prihodnjem šolskem letu.

Ravnateljica in kolektiv OŠ Nazarje


SEZNAM UČBENIKOV, DELOVNIH ZVEZKOV IN ŠOLSKIH POTREBŠČIN za šolsko leto 2015/16

1. razred                            1. razred-ŠM

2. razred                           2. razred-ŠM

3. razred                           3. razred-ŠM

4. razred                           4. razred-ŠM

5. razred                           5. razred-ŠM

6. razred                           7. razred        

8. razred                           9. razred       VALETA

naslovnica


NIKA ZOPET DRŽAVNA PRVAKINJA

NIKA - državna prvakinja v metu vorteksa

V Kopru so se v četrtek, 4. junija 2015 zbrali najboljši slovenski osnovnošolski atleti. Na finalno tekmovanju so se uvrstili tudi trije naši učenci: Nika Cigale, Žak Tratnik in Klara Bastl.

Glede na njihove rezultate smo največ pričakovali od Nike, ki nas je, kot že prejšnji dve leti, tudi letos razveselila s kolajno. Nika je ponovila uspeh izpred dveh let, ko je med mlajšimi deklicami postala državna prvakinja v metu vorteksa. Tokrat ji je to uspelo še med starejšimi deklicami. Z metom 61,48 metra je tudi popravila svoj šolski rekord v tej disciplini.

Žak in Klara sta zelo velik uspeh dosegla že z uvrstitvijo na državno tekmovanje. Med najboljšimi 20 učenci, kolikor se jih v vsaki disciplini uvrsti na finale, je Žak v metu krogle dosegel 14. rezultat, Klara pa je bila v skoku v višino med mlajšimi deklicami 16. 


DAVID hostič osvojil 3. mesto v judu

David_JUDO
Dva naša učenca, ki sta člana Judo kluba Velenje, sta v četrtek 4.6.2015,  nastopala v Kopru na šolskem državnem prvenstvu v judu.

David Hostič je osvojil 3. mesto in bronasto medaljo.

Vid Jelaš je nastopil zelo dobro in bil na koncu na 7. mestu.

Prilagamo tudi uradni bilten tekmovanja.

PDF-2_file_document

Čestitamo.NARAVOSLOVNI TABOR NA LAZAH

naravoslovni_naslov


Od 9. 6. do 11. 6. 2015 smo učenci 8. razreda obiskovali naravoslovni tabor na Lazah. Kljub visokim temperaturam smo ustvarili dobro vzdušje in se naučili veliko novega. Prvi dan smo spoznali življenje čebel, delo čebelarjev in slovensko planinstvo ter se v skupinah pomerili v športnih igrah. Obiskale so nas tudi eksotične živali, kot sta kraljevi piton in kameleon. Drugi dan smo delo začeli malce kasneje. Obiskala nas je vodja tabornikov in nam predstavila taborniške veščine. Skupaj smo zakurili ogenj in si sami pripravili večerjo. V okviru biologije smo se učili o gozdnem rastlinstvu. Ko pa se je bližal večer, smo se naučili obračati zvezdno karto in v mraku gledali Jupiter skozi teleskop. Zadnji dan smo poslušali predavanje o prvi pomoči ter tudi sami preizkušali oživljanje na lutki.  Ob pomoči Petre Lončar smo se orientirali po zemljevidu in spoznavali okoliški relief.  Trije dnevi so  hitro minili. Na taboru smo se zabavali in si pridobili veliko novega znanja.

Lara Dea Golob 8.a


EKSKURZIJA V LOGARSKO DOLINO

logarska_clanek

 Zjutraj smo se z avtobusom odpeljali v Logarsko dolino.

Ko smo prispeli,  smo malicali. Odpravili smo se k slapu Rinka. Tam smo si ga ogledali in občudovali. Z avtobusom smo se odpeljali v pravljični gozd. Srečali smo muco Copatarico, obiskali Sneguljčico, zapeli pri mačku Muriju, ovijali brado kralja Matjaža, iskali  škrate, raziskovali in opazovali. Posebno všeč nam  je bila Indijanska vas.  Res pravljični gozd!

 

 

Tam je bilo  res lepo!     

2. a razred
 
 
  


LETNI KONCERT PEVSKIH ZBOROV   

Letni_zborov_naslov


ZNOVA IZJEMNO USPEŠNI

Starejši otroški pevski zbor se je danes, v petek, 22. 5. 2015, pomeril na Regijskem tekmovanju otroških in mladinskih pevskih zborov v Slovenj Gradcu. Na tekmovanju so nastopili v kategoriji otroških zborov, strokovna komisija pa je presodila, da si zaslužijo ZLATO PRIZNANJE Z ODLIKOV trenutku objave tega obvestila število doseženih točk še ni znano, objavili jih bomo takoj, ko bomo izvedeli še za ta dosežek.

Pevkam, pevcem in seveda zborovodkinji Katji iskreno čestitamo!

IN ŠE DODATEK K DANAŠNJEMU USPEHU…

94 doseženimi točkami smo postali še najboljši otroški zbor tekmovanja! Trikrat HURA za nas in za učiteljico Katjo!!

HURA, HURA, HURA!!!


DRŽAVNO TEKMOVANJE MLADIH ČEBELARJEV

V soboto, 9. 5. 2015 je v Metliki potekalo Državno tekmovanje in srečanje mladih čebelarjev. Našo šolo so zastopali štirje učenci: Amadej Hudolin Pirc in Helena Orel ter Maša Jelšnik in Maks Jerovčnik. Vsi štirje učenci so na tekmovanju pokazali veliko znanja o življenju ter delu čebel in seveda tudi o čebelarstvu. 

Amadej in Helena sta osvojila srebrno priznanje, Maša in Max pa priznanje. Državnega tekmovanja sta se zelo veselili in se nanj temeljito pripravili tudi Lana Hudolin Pirc in Hana Rozoničnik, a se ga zaradi bolezni žal nista mogli udeležiti.

Mladim čebelarjem čestitamo za izjemne uspehe!

Naj medi!

Mentorica Branka Nareks        MPZ V PRAGI

Se morda sprašujete, kaj počnemo v glavnem mestu Češke?

Če še ne veste, smo se letos namenili v ta del Evrope, da bi pomerili svoje pevske moči na mednarodnem pevskem tekmovanju “Young2015prague”.

Pot v Prago vam predstavljamo kar s fotografijami. Kliknite na tole tukaj spodaj in se s pomočjo ostalih fotografij podajte z nami na pot.

Uživajte! Mi vsekakor bomo!

Sobotni ogledi in parada0004

MPZ V PRAGI – DAN TEKMOVANJA

Če ste kdaj preizkusili prebuditi se po kratkem spancu, potem razumete, zakaj trdimo, da smo jutro pričeli z napornim vstajanjem, po zajtrku  pa je sledila še zadnja vaja pred velikim trenutkom.

Ste si že ogledali, kako lepo se nam podajo rumene kape, ki nam jih je podaril organizator? Opremljeni z njimi in z nekaj treme smo se odpravili proti Narodnemu domu, kjer je potekalo tekmovanje.

Tekmovalni program smo odpeli odlično, učiteljica Katja si je oddahnila in od veselja zavriskala, o čemer priča tudi fotografija, ki vas bo s klikom popeljala v galerijo ostalih ovekovečenih dogodkov današnjega dne.

Dan tekmovanja0090

MPZ V PRAGI – RAZGLASITEV REZULTATOV

Čakanje na rezultate je naporna reč. V nabito polni dvorani je bilo čutiti napetost, začetka razglasitve rezultatov ni in ni hotelo biti. Ko pa se je vse skupaj končno le začelo, nas je začela obhajati negotovost… Smo bili dovolj dobri? Smo prepričali komisijo, da smo zares odličen zbor?  Kako smo se odrezali? Kakšne barve bo naše priznanje?

Lahko nam verjamete, da so nas ob spoznanju, da nas je žirija tekmovanja razglasila za odlične pevce in nam dodelila ZLATO PRIZNANJE, oblile solze sreče. Če še vedno ne verjamete, si oglejte fotografije, ki dovolj zgovorno pričajo o tem.

Ko smo dojeli, da to niso le sanje, ampak je vse resničnost, smo se navdušeno veselili še z ostalimi tremi slovenskimi zbori, ko so jim podelili priznanja. Vsi štirje sodelujoči slovenski zbori smo osvojili zlata priznanja in prva mesta v treh tekmovalnih kategorijah. Pa recite, da Slovenci nismo dobri pevci, če si po vsem tem sploh še upate.

Še enkrat HVALA VSEM, ki nas podpirate! Upamo, da smo upravičili vaše zaupanje!

Na svidenje jutri zvečer v Sloveniji!
DSC_0479 DSC_0481TEKMOVANJE TURIZMU POMAGA LASTNA GLAVA

TPLG

Z učenci turističnega krožka OŠ Nazarje (Nina Zupan, Zala Ostruh, Vid Vačovnik, Amadej Hudolin Pirc, Miha Suhovršnik, Nadja Jelšnik, Matej Štrukelj in Uroš Andrejovec) smo se v torek, 10. 3. 2015 predstavili v Mercator Centru v Velenju, kjer je potekal 29. festival Turizmu pomaga lastna glava.

Naslov naše letošnje naloge je Po poteh bajeslovnih bitij. Z nalogo, stojnico in nastopom smo navdušili strokovno komisijo, ki nam je podelila zlato priznanje in s tem možnost, da se še enkrat predstavimo na državnem tekmovanju, ki bo 21. aprila v Mercator centru v Mariboru.Mentorice: Maja Volk, Petra Lončar in Maja Božič

DOBRODELNI KONCERT

”Za smeh v otroških očeh”

za_smeh_naslov Letošnji dobrodelni koncert je potekal v režiji pevke ALYE in njenih gostov: Big Banda Slovenske vojske pod vodstvom Rudija Strnada, Neishe, 6pack Čukurja in MPZ-ja OŠ Nazarje. Prireditev sta povezovala Alya in animator Gogi.

H V A L A    A L Y A !

VALETA