OŠ NAZARJE
KOLEDAR DOGODKOVVOŠČILNICE

V četrtek 13. 11. 2014 so pridne roke naših učencev izdelovale novoletne voščilnice. Učenci želijo z njimi prispevati k brezplačni šoli. Izdelali so kar 1560 voščilnic. Motive pa si lahko ogledate spodaj.

Nataša Krk
voscilnice0001voscilnice0003voscilnice0002
voscilnice0006voscilnice0004voscilnice0007
voscilnice0005

CELOSTNI TEHNIŠKI DAN: VARNOST

tehniski-varnot-naslov

 

V četrtek 16. 10. 2014 smo na OŠ Nazarje izvedli celostni tehniški dan na temo Varnost. Pri tem so nam pomagali zdravstveni delavci, gasilci, gorski reševalci, kinologi z lavinskimi psi, radioamaterji, jamski reševalci in policisti. Dan je minil kot bi trenil, za kar se imamo zahvaliti vsem strokovnjakom, ki so nam razložili, kako je z nevarnostjo oz. varnostjo na njihovem področju.

 

Nataša Krk

 OGLED FOTOGRAFIJ


PRVOŠOLCI SVEČANO SPREJETI V ŠOLSKO SKUPNOST

sprejem_naslovnica
Kdaj prvošolec postane pravi šolar? Morda takrat, ko zna sam poiskati svojo učilnico, ko pravilno drži svinčnik in pospravi igrače na pravo mesto. Tudi mi vse to že znamo. Na svečanosti ob sprejemu prvošolcev v šolsko skupnost učencev smo svečano obljubili, da bo tudi zaradi nas na naši šoli lepo in prijetno. Starejši učenci so nam pripravili lep kulturni program in tudi mi smo pokazali, kaj že znamo. Gospa Majda Podkrižnik nam je v imenu občine podarila prelepe fotografije, gospa ravnateljica in predsednica šolske skupnosti Nadja Jelšnik pa sta nam izročili zaobljubo. Ponosni smo, da smo učenci Osnovne šole Nazarje.

V imenu prvošolcev,
Karla Jeromel Rednak


MINI OLIMPIADA

mini_olimpiada_naslovnica

 

V soboto smo se učenci prvih treh razredov udeležili Mini olimpiade, ki je letos potekala v organizaciji OŠ Livada iz Velenja. Po svečani otvoritvi smo se pomerili v različnih spretnostih z žogo, premagovali ovire, tekli, obešali rutice in se poigrali s padalom. Nič nam ni bilo pretežko, nič predaleč in previsoko.

Nadvse smo uživali.
Karla J. RednakDAN ODPRTIH VRAT 

otvoritev_naslovnica0001

Lansko šolsko leto smo se pod okriljem ljubljanskega Inštituta za varovanje zdravja in v sodelovanju z LAS (lokalno akcijsko skupino) Zgornje Savinjske doline za razvoj podeželja Slovenije vključili v projekt Šolski ekovrt, da bi ob popestritvi šolske okolice in vzpostavitvi učnega poligona za otroke spoznavali rastline in njihove zakonitosti, vrtne prebivalce in  procese v naravi. Prvobiten stik z naravo nas uči, kako se z lahkoto odmaknemo od potrošništva in kot skrbni varuhi okolja iz njega pridobivamo naravne in neoporečne sestavine za samooskrbo.

Prav zato je 16. 9. 2014 v na šoli potekal Dan odprtih vrat in naravoslovni dan NA POTI DO SAMOOSKRBE. Učenci in njihovi mentorji so znova presenetili z briljantimi idejami za ustvarjanje številnih izdelkov, ki pa niso imeli zgolj uporabne vrednosti in slastnega okusa, temveč so bili tudi estetsko oblikovani. »Prešali« so sokove, izdelovali smutije in osvežilne napitke, številne namaze, ustvarjali banko semen, sortirali in kuhali čaje, šivali iz uporabljenega blaga, pisali recepte in skrbeli za osveščanje o škodljivosti sladkih in energetskih pijač, pekli kruh, izdelovali pralni prašek in mehčalec za perilo, pripravljali delavnice in razstavo kronologije nastajanja vrta, izvedli  delovno akcijo urejanja gred pri Jakijevi hiši in še kaj. Spodnje fotografije prikazujejo le nekaj izdelkov in rezultatov dela, utrinke iz delavnic pa si lahko ogledate v naši spletni galeriji. Ne pozabite na marljive mravljice iz podružnične šole.

Pa veliko samooskrbnih užitkov!

  Mentorica: Metka MehTEHNIŠKI DAN ”LES”

naslovnica_LESNa deževno soboto, 13. 9. 2014, smo učenci OŠ Nazarje ustvarjali izdelke iz lesa in pri tem nam je bilo prijetno. Delali smo po učilnicah – vsak razred od 1. do 9. je imel svojo zadolžitev. Na razredni stopnji so izdelovali vrtavke, žagali, brusili in lepili deščice v lične šatulje. Šestošolci  so spoznavali pestrost drevesnih  vrst, sedmošolci  so brusili deščice in jih lepili v škatlice, ki so jih na koncu pobarvali. Osmošolci  so izdelovali škatlice za prtičke, ki jih uporabljamo pri šolski malici, najstarejši – devetošolci  pa smo poskrbeli za tablice z napisi; tako bo vsa zelenjava, ki raste na gredicah šolskega vrta, poimenovana.

Tehniški dan smo nadaljevali z ogledom stojnic pred  kulturnim domom in s  kvizom na temo »Gozd in les«, na katerem je bila ekipa naše šole zmagovalna.

Znova smo ugotovili, da je delati z lesom lepo in da moramo gozdove negovati.

                                                          Sara Zakrajšek, Anja RobidaPRVIČ V ŠOLO

sprejem_naslovnica0001V ponedeljek, 1. 9. 2014, je prag učenosti prvič prestopilo 24 učencev 1. razreda OŠ Nazarje. Učenci dramske skupine, Orffovega krožka in pevskega zbora so jim pripravili lep program, gospa ravnateljica Vesna Lešnik pa  jim je v znak dobrodošlice izročila knjigo s posvetilom. Seveda ni manjkala tudi rumena rutica, ki naj jih odslej zvesto spremlja. Nato so se skupaj z učiteljicama Karla Jeromel Rednak in Mijo M. Pečnik odpravili v učilnico, kjer jih je pričakalo darilce ter sladko presenečenje. Da bi vsak dan prihajali v šolo z istim žarom v očeh, jim želimo učitelji OŠ Nazarje.

Karla Jeromel Rednak


 

Tradicionalni slovenski zajtrk
HITRI DOSTOP        PUBLIKACIJA         GOVORILNE  
               
                  JEDILNIK

   eGRADIVA                 KNJIŽNICA    

Kje nas najdete?

Click to open larger map