OŠ NAZARJE
KOLEDAR DOGODKOV

LetniKoncert2015IN ŠE DODATEK K DANAŠNJEMU USPEHU…

S 94 doseženimi točkami smo postali še najboljši otroški zbor tekmovanja! Trikrat HURA za nas in za učiteljico Katjo!!

HURA, HURA, HURA!!!


ZNOVA IZJEMNO USPEŠNI

Starejši otroški pevski zbor se je danes, v petek, 22. 5. 2015, pomeril na Regijskem tekmovanju otroških in mladinskih pevskih zborov v Slovenj Gradcu. Na tekmovanju so nastopili v kategoriji otroških zborov, strokovna komisija pa je presodila, da si zaslužijo ZLATO PRIZNANJE Z ODLIKOV trenutku objave tega obvestila število doseženih točk še ni znano, objavili jih bomo takoj, ko bomo izvedeli še za ta dosežek.

Pevkam, pevcem in seveda zborovodkinji Katji iskreno čestitamo!


DRŽAVNO TEKMOVANJE MLADIH ČEBELARJEV

V soboto, 9. 5. 2015 je v Metliki potekalo Državno tekmovanje in srečanje mladih čebelarjev. Našo šolo so zastopali štirje učenci: Amadej Hudolin Pirc in Helena Orel ter Maša Jelšnik in Maks Jerovčnik. Vsi štirje učenci so na tekmovanju pokazali veliko znanja o življenju ter delu čebel in seveda tudi o čebelarstvu. 

Amadej in Helena sta osvojila srebrno priznanje, Maša in Max pa priznanje. Državnega tekmovanja sta se zelo veselili in se nanj temeljito pripravili tudi Lana Hudolin Pirc in Hana Rozoničnik, a se ga zaradi bolezni žal nista mogli udeležiti.

Mladim čebelarjem čestitamo za izjemne uspehe!

Naj medi!

Mentorica Branka Nareks        


ŠOLA V NARAVI – ČETRTI DAN

Po včerajšnjem navijaškem večeru smo težko vstali. Hitro smo pozajtrkovali in odšli na ogled ptujskega gradu. Prav posebej nas je navdušila zbirka pustnih mask in viteške opreme (ščiti, oklepi, meči in čelade). Potem smo odšli nazaj v dom in pojedli odlično kosilo (juha, piščančje krače, pražen riž). Zatem smo šli v Terme Ptuj in se kopali. V dom smo se vrnili malo pozneje kot običajno, ker smo si za nagrado prislužili vožnjo po toboganu. Po večerji smo »delali za šolo« in pisali razglednice. Pred zasluženim sladoledom smo uporabili vse svoje orientacijske sposobnosti in v mestu našli največji poštni nabiralnik.

Oblečeni v majice, ki smo jih poslikali sami, smo se pred domom še fotografirali, klik na fotografijo pa vam bo omogočil ogled ostalih ovekovečenih dogodkov.

Samo za vas s Ptuja

Janez, Anžej, Nejc, Jan in Tomi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


ŠOLA V NARAVI – TRETJI DAN

Tudi to noč je bilo spanje prijetno. Ko sta prišli učiteljici v sobe, je večina še spala. Morali smo se hitro preobleči in se urediti, saj nas je čakal zajtrk. Izbirali smo lahko med marmelado, pašteto, medom ali jogurtom. Po zajtrku smo si šli ogledat jezero, ki ga Ptujčani imenujejo morje. Vozili smo se s kanuji. Nato je sledilo razlaganje imen ptic. Ta imena so bila zelo različna in zapletena. Nato smo odšli na kosilo. Med potjo smo se pogovarjali o štirih mostovih, ki so postavljeni na reki Dravi.
Po kosilu smo šli kot ponavadi peš do kopališča. Tam vsak dan srečamo gospo na recepciji, ki nam da kartice, mi pa si poiščemo garderobne omarice s ključem. Z učiteljema za plavanje smo se srečali v garderobi, nato pa smo se hitro stuširali. Vsi smo šli v mali bazen, dokler nas niso poklicali in nam povedali, da se lahko vozimo po toboganu. Sledila je nova učna ura kravla. Nikomur ni bilo težko, vendar smo že komaj pričakali malico. Potem smo šli z učiteljema ven v bazen z valovi in nato še na ogromen trampolin, ki so ga pred petimi minutami postavili. Nato smo vadili v bazenu na različnih progah kravl in žabico. Po tuširanju smo se posušili in preoblekli in se napotili domov. Tik pred Kurentom smo srečali glasbenika, ki je igral na indijske inštrumente. Spoznali smo ektaro, indijski boben in kraguljčke. Pel in igral je v tujem jeziku, potem pa nam je zapel in zaigral Naša četica koraka.
Po večerji smo slikali na majice, nato pa smo šli na sladoled. Nekateri  smo se igrali na igrišču, drugi pa so si ogledali nogometno tekmo. In to je konec za danes, gremo spat, vi pa kliknite na kurenta in popeljal vas bo na ogled dogodkov, o katerih sva pisali.

Novinarki Nuša in Nika

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


ŠOLA V NARAVI – DRUGI DAN

Prvo noč v šoli v naravi smo se dobro naspali. Po zajtrku smo si ogledali mesto Ptuj. V knjižnici Ivana Potrča nam je knjižničarka prebrala knjigo Kurent in nas popeljala po zelo razgibani knjižnici v Malem gradu. Spoznali smo avtorico omenjene knjige gospo Lilijano Klemenčič. Na glavnem trgu mesta smo se ustavili pri sramotilnem stebru, pri cerkvenem zvoniku s tremi urami v cerkvi svetega Jurija in kipu svetega Florijana. Nato smo si ogledali še dvorišče minoritskega samostana. Sprehodili smo se do otroškega igrišča, kjer je postalo ravno zelo zabavno, ko smo morali oditi v dom Kurent. Po kosilu smo se peš odpravili do bazena in si poskusili natančno zapomniti pot. Ko smo opravili ure plavanja in povečerjali, odšli na sladoled, se pozabavali zunaj, smo se pripravili na spanje. Tisti, ki so želeli, so si lahko ogledali nogometno tekmo. Utrujeni smo odšli spat.

Poročevalki s terena Maša + Maša 


ŠOLA V NARAVI – PRVI DAN

Prvi dan v šoli v naravi je za nami. Občutja in vtisi so neponovljivi, res smo se imeli čudovito. Fotografije v galeriji zgovorno pričajo o začetnih dogodkih, klik na spodnjo vas bo usmeril k ogledu. 

Po nastanitvi smo si pridno uredili ležišča in pospravili prtljago, plavanje v popoldanskem času pa je bilo seveda svojevrstno doživetje. Utrujeni smo zvečer skoraj “na ukaz” popadali v postelje in zaspali kot ubiti. Učiteljici sta lahko mirno prespali noč, saj nam je utrujenost preprečila, da bi ušpičili kakšno neumnost. In danes zjutraj smo bili resnično veseli njunih pohval za pridnost in ubogljivost. 

Več o današnjih dogodkih bo objavljeno jutri, saj se nam ves današnji dan obetajo številne aktivnosti. Prepričani smo, da bomo uživali. 

Lep pozdrav! 

Vaši četrtošolci

20150504_095510[1]


OBVESTILO!

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da so se na šoli ponovno pojavile naglavne uši. Ko opazite, da ima vaš otrok uši, naj ostane doma, dokler ne bodo resnično odstranjene.

Ker pa so pred nami počitnice in bi se v tem času te nadloge lahko v celoti rešili, predlagamo, da v tem času opravite naslednje:

  1. Za uspešno odstranjevanje je potrebno glavo večkrat umiti z ustreznim šamponom.
  2. Perilo, oblačila in posteljnino je potrebno prekuhati.
  3. Česar se ne da prekuhati, je potrebno zamrzniti za 24 ur ali za 14 dni zapreti v nepredušno vrečo.

Ker bo odstranjevanje uspešno le, če bo opravljeno za vse učence na isti dan, vas pozivamo, da predlagani postopek opravite na primer v petek, 24. 4. 2015, ter ponovno čez en teden, v petek 1. 5. 2015. Le v tem primeru nam bo zagotovo uspelo odstraniti te zajedavce.

Vsem skupaj želimo prijetne prvomajske počitnice!

Kolektiv OŠ Nazarje


MPZ V PRAGI – Posnetki nastopa

Posnetki so objavljeni v zavihku PEVSKI ZBORI/Posnetki ali pod VIDEO.

http://youtu.be/y77ssSpknMM


MPZ V PRAGI – SPREJEM OB VRNITVI

Ko je glava polna vtisov in srce čustveno vznemirjeno, se pot domov vleče kot jara kača. Komaj smo čakali, da planemo našim najdražjim v objem in da njihova ušesa napolnimo z oblico prijetnih vtisov z našega popotovanja. 

Presenečenje ob prihodu na šolsko parkirišče je bilo popolno. Ko smo zagledali množico, ki nas je pričakala, opremljena s slovenskimi zastavami, ragljami, plakati, s harmoniko in še s čim, smo onemeli. Šele v tistem trenutku smo se zavedli, da nas je naš uspeh prehitel in da je močno odmeval med vsemi, ki ste bili v mislih z nami in nas imate radi. 

 HVALA VAM za prijeten sprejem in dobrodošlico! Veseli smo, da nas podpirate in da smo vam lahko na takšen način povrnili vsaj delček tistega, za kar ste si skupaj z nami prizadevali! Naš uspeh je tudi vaš!

Vaš MPZ z zborovodkinjo Katjo

111 (35)


MPZ V PRAGI – RAZGLASITEV REZULTATOV

Čakanje na rezultate je naporna reč. V nabito polni dvorani je bilo čutiti napetost, začetka razglasitve rezultatov ni in ni hotelo biti. Ko pa se je vse skupaj končno le začelo, nas je začela obhajati negotovost… Smo bili dovolj dobri? Smo prepričali komisijo, da smo zares odličen zbor?  Kako smo se odrezali? Kakšne barve bo naše priznanje?

Lahko nam verjamete, da so nas ob spoznanju, da nas je žirija tekmovanja razglasila za odlične pevce in nam dodelila ZLATO PRIZNANJE, oblile solze sreče. Če še vedno ne verjamete, si oglejte fotografije, ki dovolj zgovorno pričajo o tem. 

Ko smo dojeli, da to niso le sanje, ampak je vse resničnost, smo se navdušeno veselili še z ostalimi tremi slovenskimi zbori, ko so jim podelili priznanja. Vsi štirje sodelujoči slovenski zbori smo osvojili zlata priznanja in prva mesta v treh tekmovalnih kategorijah. Pa recite, da Slovenci nismo dobri pevci, če si po vsem tem sploh še upate.

Še enkrat HVALA VSEM, ki nas podpirate! Upamo, da smo upravičili vaše zaupanje!

Na svidenje jutri zvečer v Sloveniji!

DSC_0479 DSC_0481


MPZ V PRAGI – OGLEDI IN PARADA

Danes smo na lastni koži izkusili velikost glavnega mesta Češke. Ogledi starega dela mesta so dodobra utrudili naše spodnje okončine, pa nas to vseeno ni oviralo pri vzklikanju in petju slovenskih pesmi na paradi. 

 Pred večerjo in še nekaj časa po njej smo nestrpno pričakovali odhod na razglasitev rezultatov. Nemir, ki smo ga čutili ob tem, je pregnal vso utrujenost iz našega telesa, tako da smo  hotelske hodnike spremenili v atletske steze.

Čez nekaj minut odhajamo v dvorano Narodnega doma. Še enkrat stisnite pesti, da je tudi komisija prepoznala kvaliteto našega petja in jo temu primerno nagradila! Rezultate sporočimo v poznih večernih urah, ko se naplešemo in poveselimo ter poslovimo od pevskih sotrpinov.

Sobotni ogledi in parada0004


MPZ V PRAGI – DAN TEKMOVANJA

Če ste kdaj preizkusili prebuditi se po kratkem spancu, potem razumete, zakaj trdimo, da smo jutro pričeli z napornim vstajanjem, po zajtrku  pa je sledila še zadnja vaja pred velikim trenutkom.

Ste si že ogledali, kako lepo se nam podajo rumene kape, ki nam jih je podaril organizator? Opremljeni z njimi in z nekaj treme smo se odpravili proti Narodnemu domu, kjer je potekalo tekmovanje. 

Tekmovalni program smo odpeli odlično, učiteljica Katja si je oddahnila in od veselja zavriskala, o čemer priča tudi fotografija, ki vas bo s klikom popeljala v galerijo ostalih ovekovečenih dogodkov današnjega dne.

Dan tekmovanja0090MPZ V PRAGI

Se morda sprašujete, kaj počnemo v glavnem mestu Češke?

Če še ne veste, smo se letos namenili v ta del Evrope, da bi pomerili svoje pevske moči na mednarodnem pevskem tekmovanju “Young2015prague”.

Pot v Prago vam predstavljamo kar s fotografijami. Kliknite na tole tukaj spodaj in se s pomočjo ostalih fotografij podajte z nami na pot.

Uživajte! Mi vsekakor bomo!

Pot_v_Prago_26_3_20150026TEKMOVANJE TURIZMU POMAGA LASTNA GLAVA

TPLG

Z učenci turističnega krožka OŠ Nazarje (Nina Zupan, Zala Ostruh, Vid Vačovnik, Amadej Hudolin Pirc, Miha Suhovršnik, Nadja Jelšnik, Matej Štrukelj in Uroš Andrejovec) smo se v torek, 10. 3. 2015 predstavili v Mercator Centru v Velenju, kjer je potekal 29. festival Turizmu pomaga lastna glava.

Naslov naše letošnje naloge je Po poteh bajeslovnih bitij. Z nalogo, stojnico in nastopom smo navdušili strokovno komisijo, ki nam je podelila zlato priznanje in s tem možnost, da se še enkrat predstavimo na državnem tekmovanju, ki bo 21. aprila v Mercator centru v Mariboru.Mentorice: Maja Volk, Petra Lončar in Maja Božič

DOBRODELNI KONCERT

”Za smeh v otroških očeh”

za_smeh_naslov Letošnji dobrodelni koncert je potekal v režiji pevke ALYE in njenih gostov: Big Banda Slovenske vojske pod vodstvom Rudija Strnada, Neishe, 6pack Čukurja in MPZ-ja OŠ Nazarje. Prireditev sta povezovala Alya in animator Gogi.

H V A L A    A L Y A !


            OBISK  IZ  V D C             

Fotografija0796

V torek smo imeli prav poseben obisk. Pri uri športa so se nam pridružili varovanci Varstveno delovnega centra (VDC) Vrba iz Nazarij. Najprej smo  se skupaj ob glasbi dobro ogreli, nato smo zaplesali in že so nas čakale različne gibalne dejavnosti. Sprva nekoliko zadržano, ob koncu pa veselo in sproščeno smo skupaj  premagovali ovire, vodili žogo in jo metali na koš, najbolj veselo pa je bilo ob pisanem padalu. Ob koncu smo se igrali še plesno igrico Potujemo v Mozirje in gnilo jajce. Nasmejani obrazi učencev, varovancev in učiteljic so bili dokaz, da smo se imeli res lepo. Še preden smo se poslovili, smo se dogovorili, da se še srečamo.

                                Karla Jeromel Rednak

 

        PLAVALNI  TEČAJ            

???????????????????????????????

KO SEM SE ZBUDILA, SEM POZAJTRKOVALA IN ŠLA V ŠOLO, SAJ SEM VEDELA, DA JE PLAVALNI TEČAJ. SKUPAJ SMO POČAKALI NA AVTOBUS. KO SE JE PRIPELJAL, SMO SE ODPELJALI V VELENJE. KO SMO PRIŠLI DO BAZENA, SMO SE V GARDEROBI PREOBLEKLI V KOPALKE. POTEM SMO SE RAZDELILI V SKUPINE. PO VAJAH JE SLEDILA PROSTA IGRA IN MALICA. PUNCE SMO IZ NAHRBTNIKOV POTEGNILE SLADKARIJE. POTEM SMO ŠLI NAZAJ V BAZEN. KO SE JE PLAVALNI TEČAJ KONČAL, SMO DOBILI DIPLOME IN SE ZAHVALILI ZA VSE. ODŠLI SMO NAZAJ V ŠOLO OBIČAJNEMU POUKU NAPROTI.

ZORNA, 2. A

  

REVIJA OTROŠKIH GLEDALIŠKIH SKUPIN