OŠ NAZARJE
KOLEDAR DOGODKOV

OBVESTILO!

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da so se na šoli ponovno pojavile naglavne uši. Ko opazite, da ima vaš otrok uši, naj ostane doma, dokler ne bodo resnično odstranjene.

Ker pa so pred nami počitnice in bi se v tem času te nadloge lahko v celoti rešili, predlagamo, da v tem času opravite naslednje:

  1. Za uspešno odstranjevanje je potrebno glavo večkrat umiti z ustreznim šamponom.
  2. Perilo, oblačila in posteljnino je potrebno prekuhati.
  3. Česar se ne da prekuhati, je potrebno zamrzniti za 24 ur ali za 14 dni zapreti v nepredušno vrečo.

Ker bo odstranjevanje uspešno le, če bo opravljeno za vse učence na isti dan, vas pozivamo, da predlagani postopek opravite na primer v petek, 24. 4. 2015, ter ponovno čez en teden, v petek 1. 5. 2015. Le v tem primeru nam bo zagotovo uspelo odstraniti te zajedavce.

Vsem skupaj želimo prijetne prvomajske počitnice!

Kolektiv OŠ Nazarje


VABILO NA DOGODEK V MOZIRSKEM GAJU

 

V počastitev Dneva Zemlje in ob koncu natečaja »Kar seješ, to žanješ« organiziramo  dogodek v Mozirskem gaju, kjer bo ČZS, JSSČ 24. aprila 2015 ob 14.00 uri v sodelovanju s ČZ SA-ŠA, ČD J. G. Mozirje in EHD Mozirski gaj pripravila slovesno razglasitev  zmagovalcev.

 Za nagrajence natečaja in za vse, ki se boste udeležili dogodka, smo pripravili prav posebno presenečenje. Obiskal nas bo namreč ribič Pepe in skupaj z njim bomo zapeli, zaplesali in se veselili uspehov zmagovalcev natečaja »Kar seješ, to žanješ«. Poleg prijetnega druženja z ribičem Pepetom si boste lahko ogledali tudi razstavo čebelarske opreme, ki jo bodo postavili čebelarji ČZ SA-ŠA in ČD J. G. Mozirje,  in razstavo  najboljših  motivov, ki so prispeli na natečaj »Kar seješ, to žanješ«.  V kulturnem programu bodo sodelovali tudi: moški pevski zbor Mozirje, otroci OŠ Mozirje in učenci, ki bodo pod vodstvom Andreja Raka zaigrali na diatonični harmoniki.

 Razstavo čebelarske opreme, ki bo v šotoru v bližini čebelnjaka in razstavo najboljših likovnih motivov v kapelici sv. Valentina si bodo obiskovalci lahko ogledali od 24. aprila do 3. maja 2015.

Za vse, ki se boste 24. aprila od 14.00 do 15.30 udeležili prireditve, pa bo zagotovljen prost vstop v Mozirski gaj. 

Vljudno vabljeni na pomladansko druženje v Mozirskem gaju.


MPZ V PRAGI – Posnetki nastopa

Posnetki so objavljeni v zavihku PEVSKI ZBORI/Posnetki ali pod VIDEO.


MPZ V PRAGI – SPREJEM OB VRNITVI

Ko je glava polna vtisov in srce čustveno vznemirjeno, se pot domov vleče kot jara kača. Komaj smo čakali, da planemo našim najdražjim v objem in da njihova ušesa napolnimo z oblico prijetnih vtisov z našega popotovanja. 

Presenečenje ob prihodu na šolsko parkirišče je bilo popolno. Ko smo zagledali množico, ki nas je pričakala, opremljena s slovenskimi zastavami, ragljami, plakati, s harmoniko in še s čim, smo onemeli. Šele v tistem trenutku smo se zavedli, da nas je naš uspeh prehitel in da je močno odmeval med vsemi, ki ste bili v mislih z nami in nas imate radi. 

 HVALA VAM za prijeten sprejem in dobrodošlico! Veseli smo, da nas podpirate in da smo vam lahko na takšen način povrnili vsaj delček tistega, za kar ste si skupaj z nami prizadevali! Naš uspeh je tudi vaš!

Vaš MPZ z zborovodkinjo Katjo

111 (35)


MPZ V PRAGI – RAZGLASITEV REZULTATOV

Čakanje na rezultate je naporna reč. V nabito polni dvorani je bilo čutiti napetost, začetka razglasitve rezultatov ni in ni hotelo biti. Ko pa se je vse skupaj končno le začelo, nas je začela obhajati negotovost… Smo bili dovolj dobri? Smo prepričali komisijo, da smo zares odličen zbor?  Kako smo se odrezali? Kakšne barve bo naše priznanje?

Lahko nam verjamete, da so nas ob spoznanju, da nas je žirija tekmovanja razglasila za odlične pevce in nam dodelila ZLATO PRIZNANJE, oblile solze sreče. Če še vedno ne verjamete, si oglejte fotografije, ki dovolj zgovorno pričajo o tem. 

Ko smo dojeli, da to niso le sanje, ampak je vse resničnost, smo se navdušeno veselili še z ostalimi tremi slovenskimi zbori, ko so jim podelili priznanja. Vsi štirje sodelujoči slovenski zbori smo osvojili zlata priznanja in prva mesta v treh tekmovalnih kategorijah. Pa recite, da Slovenci nismo dobri pevci, če si po vsem tem sploh še upate.

Še enkrat HVALA VSEM, ki nas podpirate! Upamo, da smo upravičili vaše zaupanje!

Na svidenje jutri zvečer v Sloveniji!

DSC_0479 DSC_0481


MPZ V PRAGI – OGLEDI IN PARADA

Danes smo na lastni koži izkusili velikost glavnega mesta Češke. Ogledi starega dela mesta so dodobra utrudili naše spodnje okončine, pa nas to vseeno ni oviralo pri vzklikanju in petju slovenskih pesmi na paradi. 

 Pred večerjo in še nekaj časa po njej smo nestrpno pričakovali odhod na razglasitev rezultatov. Nemir, ki smo ga čutili ob tem, je pregnal vso utrujenost iz našega telesa, tako da smo  hotelske hodnike spremenili v atletske steze.

Čez nekaj minut odhajamo v dvorano Narodnega doma. Še enkrat stisnite pesti, da je tudi komisija prepoznala kvaliteto našega petja in jo temu primerno nagradila! Rezultate sporočimo v poznih večernih urah, ko se naplešemo in poveselimo ter poslovimo od pevskih sotrpinov.

Sobotni ogledi in parada0004


MPZ V PRAGI – DAN TEKMOVANJA

Če ste kdaj preizkusili prebuditi se po kratkem spancu, potem razumete, zakaj trdimo, da smo jutro pričeli z napornim vstajanjem, po zajtrku  pa je sledila še zadnja vaja pred velikim trenutkom.

Ste si že ogledali, kako lepo se nam podajo rumene kape, ki nam jih je podaril organizator? Opremljeni z njimi in z nekaj treme smo se odpravili proti Narodnemu domu, kjer je potekalo tekmovanje. 

Tekmovalni program smo odpeli odlično, učiteljica Katja si je oddahnila in od veselja zavriskala, o čemer priča tudi fotografija, ki vas bo s klikom popeljala v galerijo ostalih ovekovečenih dogodkov današnjega dne.

Dan tekmovanja0090MPZ V PRAGI

Se morda sprašujete, kaj počnemo v glavnem mestu Češke?

Če še ne veste, smo se letos namenili v ta del Evrope, da bi pomerili svoje pevske moči na mednarodnem pevskem tekmovanju “Young2015prague”.

Pot v Prago vam predstavljamo kar s fotografijami. Kliknite na tole tukaj spodaj in se s pomočjo ostalih fotografij podajte z nami na pot.

Uživajte! Mi vsekakor bomo!

Pot_v_Prago_26_3_20150026TEKMOVANJE TURIZMU POMAGA LASTNA GLAVA

TPLG

Z učenci turističnega krožka OŠ Nazarje (Nina Zupan, Zala Ostruh, Vid Vačovnik, Amadej Hudolin Pirc, Miha Suhovršnik, Nadja Jelšnik, Matej Štrukelj in Uroš Andrejovec) smo se v torek, 10. 3. 2015 predstavili v Mercator Centru v Velenju, kjer je potekal 29. festival Turizmu pomaga lastna glava.

Naslov naše letošnje naloge je Po poteh bajeslovnih bitij. Z nalogo, stojnico in nastopom smo navdušili strokovno komisijo, ki nam je podelila zlato priznanje in s tem možnost, da se še enkrat predstavimo na državnem tekmovanju, ki bo 21. aprila v Mercator centru v Mariboru.Mentorice: Maja Volk, Petra Lončar in Maja BožičDOBRODELNI KONCERT

”Za smeh v otroških očeh”

za_smeh_naslov Letošnji dobrodelni koncert je potekal v režiji pevke ALYE in njenih gostov: Big Banda Slovenske vojske pod vodstvom Rudija Strnada, Neishe, 6pack Čukurja in MPZ-ja OŠ Nazarje. Prireditev sta povezovala Alya in animator Gogi.

H V A L A    A L Y A !


USTVARJAMO ZA DOBRODELNI KONCERT

likovniki_za_smeh0004  peka_peciva0011
            OBISK  IZ  V D C             

Fotografija0796

V torek smo imeli prav poseben obisk. Pri uri športa so se nam pridružili varovanci Varstveno delovnega centra (VDC) Vrba iz Nazarij. Najprej smo  se skupaj ob glasbi dobro ogreli, nato smo zaplesali in že so nas čakale različne gibalne dejavnosti. Sprva nekoliko zadržano, ob koncu pa veselo in sproščeno smo skupaj  premagovali ovire, vodili žogo in jo metali na koš, najbolj veselo pa je bilo ob pisanem padalu. Ob koncu smo se igrali še plesno igrico Potujemo v Mozirje in gnilo jajce. Nasmejani obrazi učencev, varovancev in učiteljic so bili dokaz, da smo se imeli res lepo. Še preden smo se poslovili, smo se dogovorili, da se še srečamo.

                                Karla Jeromel Rednak

        PLAVALNI  TEČAJ            

???????????????????????????????

KO SEM SE ZBUDILA, SEM POZAJTRKOVALA IN ŠLA V ŠOLO, SAJ SEM VEDELA, DA JE PLAVALNI TEČAJ. SKUPAJ SMO POČAKALI NA AVTOBUS. KO SE JE PRIPELJAL, SMO SE ODPELJALI V VELENJE. KO SMO PRIŠLI DO BAZENA, SMO SE V GARDEROBI PREOBLEKLI V KOPALKE. POTEM SMO SE RAZDELILI V SKUPINE. PO VAJAH JE SLEDILA PROSTA IGRA IN MALICA. PUNCE SMO IZ NAHRBTNIKOV POTEGNILE SLADKARIJE. POTEM SMO ŠLI NAZAJ V BAZEN. KO SE JE PLAVALNI TEČAJ KONČAL, SMO DOBILI DIPLOME IN SE ZAHVALILI ZA VSE. ODŠLI SMO NAZAJ V ŠOLO OBIČAJNEMU POUKU NAPROTI.

ZORNA, 2. A

  

MPZ v Pragi