OŠ NAZARJE
KOLEDAR DOGODKOV
IZ GALERIJE
mladi_vrtnarji0004 2011-leto0001 uredimo_okolico0022 Sobotni ogledi in parada0040 akanje na rezultate, veselje, ples0030 OLYMPUS DIGITAL CAMERA 1.tehniski_dan0007 1.tehniski_dan0035 london0025 london0031

besedicica


OBE NOGOMETNI EKIPI NA DRŽAVNEM PRVENSTVU

Naši nogometaši in nogometašice so dosegle izjemen uspeh, saj sta se obe uvrstili na državno tekmovanje. Oboji so za naslov področnega prvaka streljali penali. Dečki so v Velenju po šesti seriji strelov izgubili proti Šoštanju, deklice pa so v Mozirju zmagale proti domačinkam z 2 : 0.

Šolo so zastopale: Laura Bele, Nadja Jelšnik, Patricija Pikl, Sara Steblovnik Burger, Sara France, Klara Bastl, Manja Vačovnik, Jacqueline Rosenstein, Kaja Benedik in Maja Jelšnik. Ekipo dečkov so sestavljali: Maks Rajgl, Urh Moličnik, Evgen Acman, Alen Martinovič, Vid Celinšek, Matevž Kokovnik, Matevž Krajner, Branko Orel, Vid Rozoničnik in Žiga Horvat.

Dečki bodo februarja tako igrali v četrtfinalu državnega tekmovanja, deklice pa so se uvrstile že v polfinale, ki bo marca 2016.


 

MEDNARODNO RAČUNALNIŠKO TEKMOVANJE ”BOBER”

Bober_ACM_tekmovanja

Za vse, ki vas zanima računalniška logika, bo v tednu od 9. do 13. novembra potekalo mednarodno tekmovanje ”BOBER’‘.

Prijavi se lahko vsak učenec od 2. – 9. razreda.
Za tekmovanje ni potrebno nikakršno predznanje iz področja računalništva, dovolj je, da ste ”brihtni” (pametni, dobri v reševanju problemskih nalog, znate logično razmišljati). Torej, če imate pogum, boste ugotovili ali ste brihtna glavca. No ja, zna se tudi zgoditi, da tisti dan pač ne boste imeli sreče.

Če vas zanima kakšne so bile naloge, si oglejte BOBER 2015/16 - šolsko


 

ŠOLSKO TEKMOVANJE IZ BIOLOGIJE

metulj


V sredo, 21. 10. 2015 je bilo ŠOLSKO TEKMOVANJE IZ ZNANJA BIOLOGIJE.

Učenci so pokazali znanje o metuljih Slovenije. Na naši šoli se je tekmovanja udeležilo pet učencev, štirje učenci iz 8. razreda in en učenec iz 9. razreda.

Najbolje sta se izkazala Lara Gluk iz 8. B in Žiga Horvat iz 8. A. Osvojila sta BRONASTO PROTEUSOVO PRIZNANJE. Lara se bo udeležila državnega tekmovanja iz znanja biologije, ki bo 4. decembra 2015. Želimo ji veliko znanja in sreče.

                                                                                                    mentorica: Angela Letojne


 

DRUGOŠOLCI NA PLAVALNEM TEČAJU

plavalni_tecaj2.r0004


Si upate potopiti nos v vodo? Kaj pa plavati z odprtimi očmi? Pa skočiti v vodo ali teči po blazini? Učenci 2. a in 2. b to znamo. Cel teden smo dobro poslušali in pridno vadili. Postali smo prave žabice in vode se prav nič ne bojimo. Seveda smo se ob tem še marsikaj drugega naučili, se prav lepo zabavali in se veliko smejali ter sklepali nova prijateljstva.


Za drugošolce Karla Jeromel Rednak 

 Mladinski zbor na intenzivnih pripravah na Pohorju

Na Slivniškem Pohorju je ta vikend odmevala naša pesem. V soboto, ko se nam je pridružilo 40 pevcev iz OŠ Prežihov Voranc iz Maribora, pa je streho doma CŠOD Planinka kar privzdigovalo. Vsi se pripravljamo na velik nastop v Cankarjevem domu in spoznavanje novih pesmi v večji pevski skupini je bilo prav enostavno. Od Händlove Aleluje do afriške Imaliyam, vse smo »pregrizli« in sedaj bodo naše nadaljnje skupne vaje lažje.  Poleg vaj pa smo nestrpno  čakali na sobotni večer, ko smo preizkusili znanje novih pevcev iz 6. razreda. Odlično so se odrezali, zato so jih devetošolke s krstom potrdile kot enakopravne člane zbora. Hvala tudi naši glasbeni pomočnici Katarini in vsem, ki ste omogočili izvedbo vaj. 

VEČ SLIK SE NAHAJA V GALERIJI…


thinking2ŠOLSKO TEKMOVANJE IZ LOGIKE

V četrtek, 24. 9. 2015 so se na vseh osnovnih šolah po Sloveniji, učenci pomerili v logičnem razmišljanju in lingvistiki na ŠOLSKEM TEKMOVANJU IZ LOGIKE. Na naši šoli se je tekmovanja udeležilo 46 učencev razredne in 37 učencev predmetne stopnje. Tekmovalci so dobro razmigali svoje »možgančke« in z rezultati potrdili, da znajo logično razmišljati. 

Najboljše v tretji triadi, Tonja Venek iz 7. a razreda, Ana Marija Andrejovec 
iz 8. a razreda in Nadja Jelšnik iz 9. b razreda, so si z odličnimi rezultati zagotovile uvrstitev na državno tekmovanje,  ki bo 17. oktobra na naši šoli. 
Dekletom želimo veliko motivacije in energije pri pripravah, vsem ostalim tekmovalcem pa čestitamo za dosežene uvrstitve. 

Več

 Mentorica:

Jožica Bezovnik


 

Tradicionalnii slovenski zajtrk