OŠ NAZARJE
KOLEDAR DOGODKOV

 TEHNIŠKI DAN ”LES”

naslovnica_LESNa deževno soboto, 13. 9. 2014, smo učenci OŠ Nazarje ustvarjali izdelke iz lesa in pri tem nam je bilo prijetno. Delali smo po učilnicah – vsak razred od 1. do 9. je imel svojo zadolžitev. Na razredni stopnji so izdelovali vrtavke, žagali, brusili in lepili deščice v lične šatulje. Šestošolci  so spoznavali pestrost drevesnih  vrst, sedmošolci  so brusili deščice in jih lepili v škatlice, ki so jih na koncu pobarvali. Osmošolci  so izdelovali škatlice za prtičke, ki jih uporabljamo pri šolski malici, najstarejši – devetošolci  pa smo poskrbeli za tablice z napisi; tako bo vsa zelenjava, ki raste na gredicah šolskega vrta, poimenovana.

Tehniški dan smo nadaljevali z ogledom stojnic pred  kulturnim domom in s  kvizom na temo »Gozd in les«, na katerem je bila ekipa naše šole zmagovalna.

Znova smo ugotovili, da je delati z lesom lepo in da moramo gozdove negovati.

                                                          Sara Zakrajšek, Anja RobidaPRVIČ V ŠOLO

sprejem_naslovnica0001V ponedeljek, 1. 9. 2014, je prag učenosti prvič prestopilo 24 učencev 1. razreda OŠ Nazarje. Učenci dramske skupine, Orffovega krožka in pevskega zbora so jim pripravili lep program, gospa ravnateljica Vesna Lešnik pa  jim je v znak dobrodošlice izročila knjigo s posvetilom. Seveda ni manjkala tudi rumena rutica, ki naj jih odslej zvesto spremlja. Nato so se skupaj z učiteljicama Karla Jeromel Rednak in Mijo M. Pečnik odpravili v učilnico, kjer jih je pričakalo darilce ter sladko presenečenje. Da bi vsak dan prihajali v šolo z istim žarom v očeh, jim želimo učitelji OŠ Nazarje.

Karla Jeromel Rednakseznam interesnih dejavnosti za šolsko leto 2014/15


Seznam interesnih dejavnosti in mentorjev, ki bodo vodili te dejavnosti, je na strani UČENCI – Organizacija pouka – Interesne dejavnosti.


 
SEZNAM ŠOLSKIH POTREBŠČIN ZA ŠOLSKO LETO 2014/15

solske_potrebscine

Prvič v šolo