OŠ NAZARJE
KOLEDAR DOGODKOV
FACEBOOK
Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

NAZARČANKE MEDOBČINSKE PRVAKINJE V NOGOMETU

Nazarski učenci nadaljujejo z odličnimi nastopi v nogometu. Po lanskih fantastičnih nogometnih nastopih ter 5. mestu dečkov in 9. mestu deklic v Sloveniji, se lahko z dobrimi rezultati pohvali tudi letošnja generacija. Deklice so namreč postale medobčinske nogometne prvakinje, fantje pa so zasedli 2. mesto. Oboji so se uvrstili tudi na področno tekmovanje.
Šolo so zastopali: DEKLICE – Sara Steblovnik Burger, Sara France, Klara Bastl, Jacqueline Rosenstein, Špela Skok, Kaja Benedik, Maja Jelšnik, Liza Zagožen, Manca Jelšnik, Zala Janžovnik, Klara Verbuč, Laura Bastl; DEČKI: Vid Rozoničnik, Žiga Horvat, Gal Ugovšek, Gal Benda, Jan Troger, Matic Tevž, Klemen Lamprečnik, Adam Marcen.

st-d-med-17


I-zborček v predsedniškem apartmaju v Bohinjski Bistrici

I-zborček se je v soboto, 19. 11. 2016, predstavil 180 zborovodjem iz vse Sloveniji na seminarju Zborovska šola v Bohinjski Bistrici. Poleg sodelovanja v glasbeni delavnici in predstaviti pesmi, ki so bile v zadnjih letih napisane za naše zbore, si bodo dekleta najbolj zapomnile čudovito udobje razkošnega predsedniškega apartmaja v hotelu, ki so ga bile deležne čisto slučajno. Hotel je bil tako zaseden, da je bil ta apartma edina prosta soba za vajo. Prav nič niso imele proti in če bi imele več časa, bi se potopile v velik jacuzzi na terasi, ki spada k apartmaju. Pa veliko in mehko posteljo so preizkusile. »Takšno življenje bi pa bilo za nas, bomo še kar vztrajale v i-zborčku«, so se odločile.

Ena od sob velikega apartmaja, kjer so dekleta vadila.

apartma


TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

V petek, 18. 11. 2016 je na naši šoli potekala prireditev ob ¨Tradicionalnem slovenskem zajtrku¨.
Učenci razredne stopnje in vrtčevski otroci smo v jedilnici šole prepevali, deklamirali in plesali na temo o čebelah, sadju, mleku in zdravju.
Na prireditev smo povabili gospoda župana in gospoda Staneta Kotnika, člana Sadjarskega društva Praprotnik Mozirje. Obiskala sta nas tudi čebelarja ČD Kokarje, Jože Vačovnik in Stane Flere.
Po kulturnem programu, smo se ob 10. 00 vsi učenci in zaposleni naše šole pridružili največjemu pevskemu zboru v Sloveniji in skupaj zapeli Slakovo pesem Čebelar. Gospa ravnateljica in gospod župan pa sta ob tem ubrano zaplesala valček.
Vsi se zavedamo, da je zelo pomembno uživanje hrane pridelane v lokalnem okolju. V ta namen smo s skupnimi močmi gostov, gospe ravnateljice, predstavnikov vrtnarskega krožka in učencev čebelarskega krožka posadili češnjo.

Sledila je zdrava malica.

Učenci čebelarskega krožka: Angelika, Hana, Lara, Peter in Zorna

Več …

Obisk VOJAŠKEGA MUZEJA PIVKA