11. 2. 2021

Drage učenke in učenci!

»Ni vsak dan lep, a v vsakem dnevu je moč najti nekaj lepega, kar nas navdaja z veseljem, zadovoljstvom, srečo.«

Zaključujemo še eno obdobje šolskega leta. Obdobje štirih mesecev izobraževanja na daljavo, iz katerega moramo potegniti najboljše, poiskati tisto pozitivno, kar nam je, kljub vsem težavam in nevšečnostim, ponudilo. Čeprav smo bili vsi skupaj za marsikaj prikrajšani, pa smo se iz te izkušnje veliko naučili in pridobljeno lahko s pridom uporabimo tudi v prihodnje.

Morda bomo ravno zaradi tega obdobja od sedaj naprej bolj cenili družino in prijatelje, morda bomo bolj spoštovali in lažje razumeli drug drugega. Mogoče nas je to obdobje naučilo, da je življenje nepredvidljivo in nas prepričalo, da zmoremo premagati še tako zahtevne ovire, ki nam jih prinaša na pot. Marsikdo od nas je v tem času spremenil dnevno rutino in nadgradil delovne navade, pridobil nov pogled na življenje in svet okoli nas, si vzel čas za stvari, ki jih prej nikoli ni utegnil narediti, našel nove vrednote, se utrdil, prišel do novih spoznanj, dozorel. Če smo se iz limon, ki nam jih je ponudilo življenje, naučili narediti limonado, smo zagotovo vsi skupaj zmagovalci.

Pred nami je teden dni zimskih počitnic, ki jih velja izkoristiti za počitek, nabiranje novih moči in pozitivne energije za čas, ko se bomo vrnili v šolske klopi. Ne bo preprosto, a s skupnimi močmi lahko sooblikujemo varno šolsko okolje za vse. Dokazali smo že, da zmoremo in ker si vsi skupaj želimo, da pouk do konca šolskega leta poteka v prostorih šole, se bo treba prilagajati in imeti veliko mero potrpljenja. Mi verjamemo, da nam bo uspelo.

Izobraževanje bo po počitnicah potekalo v skladu z ukrepi, ki jih sedaj že dobro poznamo in smo jih vajeni; pouk v matičnih učilnicah, varnostna razdalja, maske, razkuževanja, druženje s sošolci v »mehurčkih«, brez menjave učilnic in še kaj. S podrobnimi navodili vas bomo seznanili na šolski spletni strani, na vseh nas pa je, da jih v čim večji možni meri upoštevamo in spoštujemo svoje zdravje in zdravje vseh drugih.

Spoštovani starši! V trenutkih, ko se iskreno veselimo ponovne vrnitve v šolske klopi, se v mislih in besedah obračamo tudi k vam. Zavedamo se, da za nikogar od vas obdobje, ki je za nami, ni bilo enostavno. Mi smo skušali po svojih najboljših močeh poskrbeti, da je izobraževanje na daljavo potekalo kontinuirano in s čim manj težavami, a si vzgojno-izobraževalnega procesa na daljavo v tem času ne znamo predstavljati brez vaše pomoči in potrpežljivosti. V zadovoljstvo nam je, da smo ob vaši podpori zmogli izpeljati načrtovane vzgojno-izobraževalne dejavnosti, iz srca smo vam hvaležni za vaše razumevanje in pozitivno energijo!

Želimo vam mirne, sproščene in čim bolj prijetne počitniške dni!

Vodstvo in kolektiv OŠ Nazarje

Dostopnost