Spoštovani!

Verjetno ste bili preko različnih medijev že seznanjeni z dobrodelno akcijo, ki se je je lotil naš devetošolec Vid Čeplak.

Ker je bil v vseh devetih letih obiskovanja naše šole deležen izobraževanja v okviru projekta brezplačne šole, ga je zaskrbelo, da bo »koronsko« obdobje postavilo brezplačno šolo pod vprašaj, saj smo bili v tem času močno omejeni pri izvajanju aktivnosti za pridobivanje sredstev v ta namen. Zaradi tega se je odločil, da bo zbral športne rekvizite znanih slovenskih športnikov, jih dal na licitacijo, izkupiček pa bo namenil za šolski sklad Osnovne šole Nazarje in nadaljevanje projekta brezplačna šola, morebiten presežek sredstev pa tudi za druge šole v Zgornji Savinjski dolini. Odziv slovenskih športnikov je bil neverjeten. Vidu je tako uspelo zbrati precejšnje število športnih rekvizitov.

Vidova starša sta ga pri ideji podprla in se za podporo obrnila tudi na župana Občine Nazarje ter na šolo in še nekatere člane, ki lahko s svojim udejstvovanjem pripomorejo k uspešnosti akcije. Nastal je organizacijski odbor, ki ga vodi župan, g. Matej Pečovnik. S strani odbora so bile določene izklicne cene za vsak rekvizit posebej, določen je bil tudi potek licitacije, oblikovana je bila spletna stran, na kateri bo potekala dražba. Organizacijski odbor bo po končani dražbi pregledal uspešnost akcije in razporedil zbrana sredstva.

Dražba vseh športnih rekvizitov se bo pričela 16. junija 2021, ob 20. uri, s posebno oddajo na VTV, kjer bo predstavljen celoten projekt in nabor zbranih predmetov, za katere se bodo lahko potegovali dražitelji. Oddaja bo potekala v živo, prenašale pa jo bodo tudi televizijske hiše Vaš kanal, TV Celje, TV As in GTV Gorenjska. Licitacija bo zaključena 23. junija 2021 ob 24. 00, naslednji dan pa bo v oddaji Dobro jutro na VTV predstavljena uspešnost projekta.

Na vas, spoštovani, se obračamo s prošnjo za pomoč pri obveščanju javnosti o izvedbi tega dobrodelnega projekta in morebitno sodelovanje pri dražbi. Vsak od nas lahko po svojih močeh prispeva k uspešnosti akcije, zato vas prosimo, da informacijo delite s svojimi sorodniki, prijatelji, znanci in na ta način pomagate k čim večjemu izkupičku. V kolikor je v vaših močeh, ste vabljeni tudi k sodelovanju na dražbi in s tem k nakupu katerega od športnih rekvizitov znanih slovenskih športnikov.

Ponosni smo na Vida in njegovo dobrodelno gesto, saj nam z njo daje vedeti, da je začutil pomembnost projekta brezplačne šole, za katerega se tako zaposleni, kot tudi učenci in starši trudimo že 13 let. Motivira nas in nam vliva pogum, da s projektom nadaljujemo tudi v prihodnje in ohranimo smeh v otroških očeh.

Za vsako, še tako neznatno pomoč se vam že vnaprej iz srca zahvaljujemo in vas lepo pozdravljamo!

Vodstvo in kolektiv OŠ Nazarje

Dostopnost