15. aprila 2022 se je pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije na Lazah v občini Nazarje odvijala Mini olimpijada za učence od 1. do 3. razreda. Dogodek je organizirala OŠ Nazarje, nanjo pa smo povabili učence iz cele Zgornje Savinjske doline. Pri izvedbi programa so pomagali tudi učenci 8. in 9. razreda OŠ Nazarje.

Za otvoritev je poskrbelo Združenje športnih zvez mini olimpijade v družbi lisjaka Foxija, k sodelovanju pa smo povabili gorsko kolesarko Moniko Hrastnik. Učencem je povedala, kako ona tekmuje, pa tudi kako je začela s tem športom. Učenke 7. in 8. razreda so nas navdušile z glasbo in plesom. Po kratkem ogrevanju so se učenci po skupinah s svojimi mentorji odpravili do posamezne postaje, kjer so morali opraviti dano nalogo.

Za naloge so bili odgovorni osmo- in devetošolci, ki so bili v vlogi mentorjev. Na prvi postaji sta bila Zorna in David, ki sta povedala, da je bil največji izziv prav razložiti nalogo mlajšim učencem. Na drugi postaji sta bila Sabina in Peter, ki sta tudi sama dobra športnika, in sta uživala v navijanju za mlajše. Na tretji postaji  sta bila Jela in Ažbe. Naloga se jima je zdela zanimiva in zabavna in sta v njej uživala tako kot Miha in Ema, ki sta bila na četrti postaji. Na peti postaji sta Jakob in Taja ugotavljala, da je najlepše na dogodku, ker se lahko otroci družijo. Šesta postaja je bila bolj atletska in razgibana, na njej pa sta Tibor in Karin spodbujala mlajše. Sedma postaja je bila zelo »miselna« in mini olimpijci so morali dobro prisluhniti Marcelu in Jaku, ki sta se trudila, da sta nalogo predstavila na najboljši možni način. Osma postaja se je vsem zdela zelo uporabna in poučna, saj so se učenci učili, kako obešati perilo. Znanje sta jim predajala Ožbej in Julija. Adrijan in Gal sta bila zadolžena za nogomet in sta bila nad njim navdušena. Deseta postaja je bila vsem najbolj všeč, saj so se igrali s padalom. Skrbniki te naloge so bili Hana, Eva in Domen ter Inja. Njim je bilo najbolj všeč to, da so bili  otroci zelo komunikativni, sodelovalni in zelo zabavni. Plesalke, ki so na začetku otvoritve razgibale otroke, so povedale, da jim je bilo sodelovanje všeč, saj so se otroci zabavali, one pa so lahko širile svoje navdušenje nad plesom.

Otroci, ki so sodelovali, so povedali, da jim je bila mini olimpijada zelo všeč in da bodo veseli, če se bo spet ponovila. Bilo je veliko dobre volje in smeha, tudi mentorji so se jim zdeli zelo prijazni in zabavni. Veliko jim je pomenilo tudi to, da se ni nihče jezil na njih, če jim je kje spodletelo. Vsem pa je bil najbolj všeč aktivni lisjak Foxi.

Pripravila Elma Mešinović, ŠNO

GALERIJA

Dostopnost