V torek smo se učenci od 1. do 3. razreda odpravili v Živalski vrt Ljubljana. Pred šolo smo se zbrali ob 7. 50. Peljali smo se z avtobusom, del poti pa z vlakom.

V živalskem vrtu smo se najprej ustavili pri labodih in malih opicah. Pot smo nadaljevali do ptic. Najbolj mi je bil všeč kakadu. Potem smo si ogledali surikate. Imajo veliko rovov, v katere se rade skrijejo. Med obiskom smo zbudili morska leva. Leno sta poležavala na soncu. Ogledali smo si tudi medveda, šimpanze in volke. Najdaljši vrat sta imeli žirafi, najtežji je bil slon. V terariju smo videli kače, pajke, žabe in kuščarje. Pa tudi paličnjake. Nekaj smo imeli prostega časa za igro in nakup spominkov.

Prijetno utrujeni in polni lepih spominov smo se vrnili domov.

 

                                                                                                                                                                    Jaka Slapnik, 3. a

 

Končno. Bližala se je ekskurzija. Vsi smo bili navdušeni, saj se bomo spočili od naporne šole.

V torek smo pred šolo počakali cel razred in vzeli šolsko malico. Deset do osmih je prišel avtobus. Končno smo sedli in se odpeljali. Pot nas je vodila čez Črnivec do Kamnika. Bila sem zelo nestrpna, ker sem se z vlakom peljala šele drugič. Bilo je zanimivo, saj je vlak peljal vzvratno.

Ljubljanski živalski vrt smo si ogledali v celoti in najbolj so me navdušile mačje pande, ki so mi zelo všeč in videti jih v živo je bilo izjemno. Med zabavnim in poučnim ogledom smo si privoščili hladen sladoled, ker je sonce neusmiljeno pripekalo. Po napornem a nepozabnem dnevu smo šli domov, tokrat samo z avtobusom.

Zelo mi je bilo všeč in upam, da bom šla v živalski vrt še kdaj.

                                                                                                            Mila Coklin, 3. a

Dostopnost