Sedmošolka Maša se je odločila, da bo skrbela za okusne recepte. Na spletni strani okusno.je je našla recept za limonin tiramisu, ki vam ga priporoča v teh dneh.

Limonin tiramisu

Količina za 2 osebi

Količina Sestavine
50ml sladke smetane
50 ml kisle smetane z 20 % mlečne maščobe
10-12 žlic sladkorja v prahu
3-4 limone
piškoti (lady fingers)

1. Ohlajeno sladko smetano skupaj s polovico sladkorja v prahu stepemo. Stepeno smetano do uporabe shranimo v hladilniku.

2. Limone dobro operemo pod tekočo vodo in jih dobro osušimo s papirnatimi brisačkami. Lupinico dveh limon drobno naribamo, nato pa iz vseh sadežev iztisnemo sok.

3. V skledo stresemo kislo smetano in jo zmešamo s preostankom sladkorja v prahu, polovico naribane limonine lupinice in limoninim sokom. Pri slednjem bodite pazljivi in ga raje dodajate postopoma ter po okusu. Krema ne sme biti prekisla, ampak prijetno osvežilna.

4. V kremo z lopatko nežno vmešamo stepeno smetano.

Ponovno jo poskusimo in po želji dodamo še malo limoninega soka in/ali sladkorja v prahu.

5. V kvadratno stekleno posodo (s stranico 22 cm) zložimo plast piškotov in jih prelijemo z malo poljubnega soka. Na piškote nanesemo polovico kreme in jo z lopatko enakomerno razporedimo po celotni površini ter po vrhu lepo pogladimo. Sledi nova plast piškotov, ki jih prav tako prelijemo z malo soka. Na piškote nanesemo preostanek kreme, po kateri potrosimo prihranjeno limonino lupinico.

6. Posodo pokrijemo s folijo za živila in jo čez noč ali vsaj za 4 ure shranimo v hladilnik. Med hlajenjem se bo krema strdila, piškoti pa se bodo nekoliko zmehčali, zato bomo sladico kasneje tudi lažje narezali na kose.

7. Pri serviranju lahko sladico dekoriramo z nasekljanimi pistacijami, zrnci granatnega jabolka, svežimi jagodami, malinami.

UPAM, DA VAM JE SLADICA USPELA. PA DOB’R TEK

Dostopnost