Vir: Osebni arhiv

Osebna izkaznica:

Starost: 13 let

Kraj kjer živi: Bočna

Najljubša barva: vijolična

Rojstni dan: 12. maj

LARA SLAPNIK

Lara Slapnik je mlada glasbenica, ki igra prečno flavto. Hodi v Glasbeno šolo Nazarje, poleg flavte pa tudi izjemno lepo poje. Z njo smo naredili intervju.

Kdo te je navdušil, da si se vpisala v glasbeno šolo in zakaj si si izbrala ravno prečno flavto? V glasbeno šolo sem začela hoditi že v vrtcu. Flavto sem izbrala, ker mi je bil všeč njen zvok ter njen videz.

Koliko let pa hodiš v glasbeno šolo in koliko ur na teden vadiš? V glasbeno šolo hodim že 9. leto, na dan pa vadim približno 1 uro.

Na katerem tekmovanju si bila nazadnje in kdaj se boš udeležila naslednjega tekmovanja? Tekmovanje, ki sem se ga nazadnje udeležila, je bilo Giovani Talenti v Italiji. Naslednje tekmovanje, ki se ga bom udeležila aprila, je International Music Competition »Citta di Cervignano«.

Katera pa je tvoja najljubša skladba? Sonata v e-molu, ki jo je napisal Fredrich der Grosse.

Nam zaupaš načrte za prihodnost v zvezi z glasbo? Zaenkrat želim igrati flavto samo ljubiteljsko.

Kakšen je občutek, ko si na odru in te vsi gledajo? Ko stopim na oder, sem seveda vznemirjena. Skrbi me, kako mi bo nastop uspel, a med igranjem postanem sproščena.

Kdo te je navdušil in spodbujal pri petju? Navdušila me je ga. Katja Gruber.

Katera glasbena skupina ti je najbolj všeč? Najbolj so mi všeč BTS. To je korejska skupina, ki poje pesmi v korejščini in angleščini.

In tvoja naj pesem? Najbolj so mi všeč pesmi: Lie, Black Swan in Euphoria od BTS.

Hvala za intervju. Z veseljem.

Avtorica: Mija Slapnik

Dostopnost