Aprila smo na Osnovni šoli Nazarje izvedli projekt Girls Do Code, kjer se je 12 deklet iz 4. in 5. razreda urilo na področju programiranja in logičnega mišljenja. V šoli smo dvakrat preživele poleg rednega pouka še petek popoldne in soboto dopoldne, drugič pa smo v šoli še prespale. No, nekatere so spale 😊.

Vsa dekleta so uspešno opravile program in prejele diplome, najboljše štiri pa so bile povabljene tudi na hackaton v Ljubljano. Žal je le-ta v junijskem terminu odpadel, zato pa smo ga toliko bolj težko čakale zdaj v novembru.

Tako smo se 21. novembra odpravile v Ljubljano, kjer so Ajda, Emina, Teja in Tija sodelovale na hackatonu. Izvedele so, da hek (hack) pomeni to, da neko stvar izboljšamo na čimbolj bister način. In tu se je odvijal kar cel maraton izboljšav. Pred udeleženkami je bil izziv, kako bi izboljšale predstavitve poklicev učencem in jim predstavile poklice prihodnosti.

Tudi same so bile deležne izvrstnih predstavitev treh inženirk, ki opravljajo zelo zanimivo delo v različnih visokotehnoloških podjetjih in izvedele, da smo dekleta vsaj tako dobre inženirke kot fantje, če ne še boljše 😉.

Bravo punce!

Mentorica Jožica H. Stenšak

Več slik si lahko ogledate v galeriji.

Dostopnost