Spoštovani starši in skrbniki,

v soboto 16. marca 2024 se bo v vseh sedmih občinah Zgornje Savinjske doline odvila velika čistilna akcija “Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino”.

Čiščenje naplavin in odpadkov, ki so po uničujočih avgustovskih poplavah ostali ob rekah in potokih, se bo izvajalo skupaj z običajnimi spomladanskimi čistilnimi akcijami. Pridružili se bodo člani večine društev, kajakaši, pričakuje pa se tudi člane ribiških družin z različnih koncev Slovenije, z odstranjevanjem večjih kosovnih odpadkov pa se bo vključil tudi koncesionar za urejanje vodotokov Nivo Eko.

Organizatorji – Društvo za povezan razvoj Zgornje Savinjske doline ob tem podajajo nekaj navodil za lažjo organizacijo in izvedbo.

1. ZBIRNA MESTA

Akcija se začne ob 8. uri in traja do 14. ure. Na zbirnih mestih bodo koordinatorji predali navodila, vreče za odpadke in vse prostovoljce napotili na lokacijo, kjer bodo čistili. Vsi, ki so se na akcijo prijavili preko spletne strani www.savinjcan.si, bodo do petka dobili podrobna  navodila.

občina zbirna mesta Koordinator
Mozirje Gasilski dom Mozirje Roman Čretnik (041 783 469)
Nazarje

Gasilski dom Nazarje

Gasilski dom Gorica (Lačja vas)

Gasilski dom Šmartno ob Dreti

Franci Kotnik (041 647 240)
Gornji Grad Gasilski dom Gornji Grad Nika Tiršek (041 814 298)
Rečica ob Savinji

Gasilski dom Rečica

Gasilski dom Pobrežje

Dejan Ugovšek (064 100 643)
Ljubno Vrbje Gregor Križnik (041 793 592)
Luče Pred TIC-em, Luče 106 Franci Strmčnik (041 793 659)
Solčava Prireditveni prostor Nejc Slapnik (041 863 872)

2. OPREMA

Akcija poteka v duhu prostovoljstva in na lastno odgovornost, zato je pomembno, da vsak prostovoljec poskrbi za varnost sebe in drugih. Vsak naj se primerno obleče in obuje (gojzarji, škornji, delovna oblačila) ter ima s sabo primerne rokavice, kako dodatno vrečo in za čas trajanja akcije potrebno pijačo.

Povsod bo zagotovljena tudi malica.

3. POMOČ Z MEHANIZACIJO, TRAKTORJI, PRIKOLICAMI

Še vedno naprošamo vse, ki lahko pomagate z motorkami, traktorji, prikolicami ali drugo mehanizacijo, da razpoložljivost sporočite koordinatorjem iz zgornje tabele.

4. DODATNE INFORMACIJE

Akcijo so podprle vse občine v dolini. Dodatna navodila so na spletni strani www.savinjcan.si in družbenih omrežjih društva.

Organizatorji si želijo, da bi bil 16. marec dan, ko Zgornjesavinjčani z izdatno pomočjo od drugod, strnemo vrste za čisto naravo in naredimo našo lepo dolino spet čisto!

Več informacij:

Instagram profil: https://www.instagram.com/savinjcanka.si/

Dostopnost