»Zajtrk z medom – super dan!« se zaradi epidemije Covid-19 ne bo izvedel po šolah in vrtcih kot v preteklih letih, temveč bo pozornost namenjena ozaveščanju in spodbujanju širše javnosti k obeležitvi Dneva slovenske hrane tudi na način zajtrkovanja doma in v službenih kolektivih z izbranimi živili, in sicer kruhom, maslom, mlekom, medom in jabolkom.
V času, ko smo doma in izobraževanje poteka na daljavo, je še posebej zelo pomembno redno začeti dan z zajtrkom, ki telo oskrbi s potrebno energijo in hranilnimi snovmi. Zdrav zajtrk vas bo napolnil z energijo za celoten dan. V svoj zajtrk vključite polnovredna živila, kot so polnozrnat kruh, različne mlečne kaše, sezonsko in lokalno pridelano sadje, mlečni izdelki ter med.
Zajtrkovanje pozitivno vpliva tudi na učenje, saj se izboljša reševanje kompleksnih nalog, logično sklepanje in aritmetika, reševanje problemov, pozornost ter spomin.
Že naše prababice so govorile: » Prazna vreča ne stoji pokonci«.
Zatorej vsak dan začnimo dan z zdravim zajtrkom, s hrano pridelano doma.
Vabljeni k ogledu še več zanimivosti in dejavnosti v okviru tradicionalnega slovenskega zajtrka 2020: