2. c

Razredničarka: Danijela LONČAR

DRAGI STARŠI, MI SMO VREDU!

Za nami sta dva tedna šolskega dela malo drugače. Pri nekaterih strah, pri drugih veselje, pri vseh pa pričakovanje po srečanju s sošolci, nas je pospremilo skozi šolska vrata 18. maja. Po šolskih prostorih so nas vodile pike, ki nas niso zares ločevale med seboj, temveč so nas naučile umirjene hoje po hodniku, spoštovanja posameznikovega osebnega prostora in novih igric na pikah. Veliko časa smo preživeli zunaj, tudi slabo vreme nas ni ustavilo. Tako bo tudi v prihodnje. Svež zrak nam da nov zagon za uspešnejše učno delo v razredu. Veseli smo, da smo skupaj. Radi bi, da to veste.

no images were found

JUNAKI Z OKNA

Vzgojiteljica Manja Koren Kodele s podporo Vrtca Šentjur je oblikovala projekt imenovan Junaki z okna. Namen projekta je povabiti otroka, da razmisli o svojem junaku, ki bo postal njegov spremljevalec v času izolacije in čustveno težkega in za otroke nerazumljivega obdobja.

V 2. razredu smo se odločili sodelovati v projektu in tudi na tak način ponuditi otrokom nekaj, ob kar se lahko naslonijo, mogoče poistovetijo ali pa se preprosto izrazijo v vsej svoji ustvarjalnosti. Na fotografijah so predstavljeni nekateri izdelki učencev 2.a, 2.b in 2.c.

no images were found

ŠOLARJI NADALJUJEJO ŠOLSKO DELO

Drugošolci matične ter podružnične šole in učenje doma

Učenci v nenavadnih okoliščinah s starši, ki so naenkrat postali njihovi »učitelji«, vestno sledijo navodilom svojih pravih učiteljic. Po svojih zmožnostih in s pomočjo staršev, ki jim berejo in razlagajo navodila, priskrbijo pripomočke in poiščejo potrebne spletne strani, opravljajo šolsko delo. Svet se ni ustavil, šolanje se ni ustavilo, ustvarjalnost se ni ustavila, le hitrost smo dali v nižjo prestavo. Le pogumno in srčno naprej.

no images were found

Učiteljice 2. razredov

DRUGOŠOLCI IN LJUDSKO IZROČILO- KULTURNI DAN

V četrtek, 30. januarja smo v 2. a in 2.c izvedli skupni kulturni dan, v katerem so učenci spoznali ljudske plese, pesmi, inštrumente, igre in igrače s katerimi so se nekoč igrali. Svojo lutko iz cunj so si tudi izdelali. Prisluhnili so tudi učencu sedmega razreda, ki je predstavil diatonično harmoniko. Ob koncu dneva so predstavili naučeni splet ljudskih pesmi in drug drugemu pokazali izdelane igrače.

Vse skupaj učenci so v ponedeljek, 3. 2. pokazali tudi otrokom iz vrtca ter učencem 5. razreda, ki so v tem času pri glasbi obravnavali ljudske pesmi.

no images were found

Ana Rogel na obisku

V sredo, 27. 11. 2019, smo na naši šoli gostili gdč. Ano Rogel, ki je z učenci 2. a in 2. c razreda izvedla delavnico Različnost. Učenci so ji z velikim zanimanjem prisluhnili in dobili odgovore na številna njihova vprašanja. Gdč. Ana, HVALA, da ste nas obogatili in da bomo v prihodnje znali pravilno pristopati do ljudi, ki so drugačni od nas.
ANA ROGEL NA OBISKU
Več fotografij si lahko ogledate v GALERIJI.

TEHNIŠKI DAN GIBANJE V 2.a in 2. c RAZREDU

no images were found

V GOZDU

V petek, 11. 10. 2019 so drugošolci dopoldan preživeli v gozdu. Vso čarobnost in skrivnosti tega življenjskega prostora jim je predstavil g. Marijan Denša. Prepoznavali so drevesa, plodove, raziskovali gozdna tla in preizkušali užitnost nekaterih rastlin. Trudili so se slišati gozdno tišino, na vsakem koraku pa so bili predvsem raziskovalci.

no images were found

Dostopnost