Pred nami je težko pričakovani ponedeljek, ko se vrata naše šole ponovno odprejo za vse naše učence. Ker želimo ob vrnitvi v šolske prostore zagotoviti čim večjo mero varnosti tako učencem kot zaposlenim, vam pred prihodom podajamo nekaj osnovnih navodil, v katerih smo skušali zajeti predpisane ukrepe in navodila:

1. V šolo prihajate samo zdravi učenci in učenke ter zaposleni.

2. V ponedeljek, 22. 2. 2021, se 0. ure zaradi usklajevanja dela in testiranja zaposlenih ne bodo izvajale.

3. Prevozi v šolo in domov bodo potekali tako, kot so bili organizirani v jesenskem času, z upoštevanjem vseh ukrepov (maske in razkuževanje).

4. Ob vstopu v šolo, odhodu domov in gibanju po šoli so obvezne maske, ob vstopu v šolo tudi razkuževanje rok. Maske znotraj oddelkov (t. i. mehurčkov) v času pouka niso obvezne.

5. Učenci prihajate v šolo ob 8.05. Kadar pričnete s poukom 0. uro, pa pridete v šolo ob 7. 25.

6. Učenci od 4. do 9. razreda po vstopu v šolo ne uporabljate garderob. V športne copate se preobujete v matičnih učilnicah, kjer odložite tudi oblačila.

7. Ker bomo prostore pogosto zračili, imejte s seboj tudi kakšno dodatno oblačilo.

8. V ponedeljek, 22. 2. 2021, boste 1. uro imeli na urniku UOS, na kateri vas bo razrednik seznanil s podrobnejšimi navodili o poteku pouka, ostalimi dejavnostmi in protokoli.

9. V nadaljevanju dneva bo pouk potekal po ustaljenem urniku.

10. Učenci predmetne stopnje zapustite šolo takoj po opravljenih šolskih obveznostih, učenci razredne stopnje odidete iz OPB takoj, ko je to mogoče.

Drage učenke in učenci! Pri ponovnem odpiranju šole je pomembno, da vsi skupaj v čim večji možni meri upoštevamo ukrepe in navodila, saj si vsi želimo, da bi pouk v nadaljevanju šolskega leta potekal v šolskih prostorih. V preteklosti ste že dokazali, da znate in zmorete, zato računamo na vas tudi sedaj. Samo s skupnimi močmi lahko poskrbimo, da bo šolsko okolje čim bolj varno.

Mi smo pripravljeni in se že veselimo ponovnega srečanja z vami!

Vodstvo in kolektiv OŠ Nazarje

Dostopnost