V Sloveniji že vrsto let tretji petek v novembru obeležujemo dan slovenskega zajtrka. Projekt se je začel 18. novembra 2011, ko je bilo odločeno, da je treba podpreti slovenske pridelovalce in predelovalce hrane ter spodbuditi samooskrbo s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Tipični slovenski zajtrk predstavlja z maslom in medom namazan kos kruha, skodelica mleka in jabolko. Na ta petek imajo vsi osnovnošolci v Sloveniji tak zajtrk. V projekt je vključenih okoli 268.074 otrok, vzgojiteljev in učiteljev v slovenskih vrtcih in osnovnih šolah. Letos je projekt potekal na 1.535 lokacijah. Ta slovenski zajtrk pa tudi spodbuja več ljudi k zdravi prehrani.

Na OŠ Nazarje smo lahko od 10.00 do 10.45 v video okolju ZOOM v živo spremljali prenos prireditve Tradicionalni slovenski zajtrk s Čebelarsko zvezo Slovenije.
Naši četrtošolci so bili nad predstavitvijo zelo navdušeni. Na koncu so se oblekli v zaščitne obleke in v kostume čebelice, ki jih je sešila gospa Vilma Slapnik, ter radostno zapeli Čebelarsko himno.

Maja Papež, Alekseja Nedeljković, ŠNO

Dostopnost