GCC ODPIRA VRATA
11. in 12. januar 2022 ob 15h, 16h in 17h v Kosovelovi ulici 1 v Celju

V času, ko nam zdravstvene razmere prepričujejo velika druženja in ko še ne vemo na kak način bodo potekali februarski informativni dnevi, smo se na Gimnaziji Celje – Center odločili, da na začetku novega leta odpremo vrata za vse devetošolke in devetošolce, ki vas zanima vpis na našo šolo. Povabiti vas želimo, da se skupaj z našimi dijaki sprehodite po stoletni lepotici, ki vsakodnevno gosti več kot 1000 dijakov in zaposlenih, tri izobraževalne programe (gimnazija, umetniška gimnazija – likovna smer, predšolska vzgoja) in številne dejavnosti in projekte, ki skrbijo za živahen utrip naše GCC.

V torek, 11. 1. 2022, na obisk vabimo vse devetošolke in devetošolce, ki vas zanima vpis na program PREDŠOLSKA VZGOJA – obiščete nas lahko ob 15h, 16h ali 17h (obisk bo trajal 1 šolsko uro), obvezne prijave pa zbiramo do 5. 1. na https://www.gcc.si/prijava-na-gcc-odpira-vrata/

V sredo, 12. 1. 2022, pa v našo družbo vabimo vse, ki vas zanima vpis na oba GIMNAZIJSKA PROGRAMA, splošnega in likovnega, prav tako ob 15h, 16h ali 17h (obisk bo trajal 1 šolsko uro), obvezne prijave pa zbiramo do 5. 1. na https://www.gcc.si/prijava-na-gcc-odpira-vrata/

Število oseb je omejeno na 45 udeležencev (učenk in učencev 9. razredov) na posamezni termin. Zbirno mesto za vsak termin je DVORIŠČE (rondo) NA ZADNJI STRANI ŠOLE, ki se sicer nahaja na naslovu Kosovelova ulica 1, 3000 Celje.

Obisk šole je mogoče le ob spoštovanju vseh aktualnih ukrepov za preprečevanje širjenja virusa Sars-CoV-2. Obisk šole je namenjen le učenkam in učencem, starše pa bomo v vmesnem času povabili na klepet s svetovalno službo, predstavniki učiteljev in ravnateljem v jedilnico šole.

Za vsako skupino bomo pripravili po 3 kratke delavnice, kjer boste dobili vpogled v srednješolski urnik, različna področja dela, projekte in obšolske dejavnosti, pri programu predšolska vzgoja pa zlasti v strokovne predmete.

Vljudno vabljeni v našo družbo, pa tudi na številne spletne dogodke, ki jih za vas pripravljamo vse do marca 2022. Vse informacije najdete na https://info.gcc.si/, kjer redno objavljamo najrazličnejše novice in spletne nagradne kvize za osnovnošolce.

Ne spreglejte tudi priprav na preizkus likovne nadarjenosti, ki je pogoj za vpis na umetniško gimnazijo likovne smeri – te bodo potekale tri zaporedne januarske sobote na GCC (https://www.gcc.si/priprave-na-preizkus-likovne-nadarjenosti-2022/)

Čisto na koncu pa mi dovolite, da vas povabim še na letošnji praznični koncert glasbenih zasedb GCC, ki bo v četrtek, 23. 12., ob 19. uri na kanalih YouTube in Facebook GCC. Posebej za to priložnost smo v začetku decembra posneli suito #enostavnodrugačen BOŽIČ, ki jo je posebej za naše glasbene sestave Dekliški pevski zbor, Nonet, FaVoZo in The Šlagers priredil prof. Danijel Berden. Za novoletni koncert, ki bo 6. 1. 2022 ob 19.30 v cerkvi sv. Duha v Celju, pa vam bomo uradno vabilo s prijavnim obrazcem poslali v prihodnjem tednu.

Lep pozdrav z GCC in prijetne predpraznične dni.

Dostopnost