GCC ODPIRA VRATA (11. in 12. 1. 2022)
torek, 11. 1. 2022, na obisk Gimnazije Celje – Center vabimo vse devetošolke in devetošolce, ki jih zanima vpis na program PREDŠOLSKA VZGOJA. Obiščejo nas lahko ob 15h, 16h ali 17h (obisk bo trajal 1 šolsko uro), obvezne prijave pa zbiramo do 6. 1. na https://www.gcc.si/prijava-na-gcc-odpira-vrata/.
sredo, 12. 1. 2022, pa v našo družbo vabimo vse, ki jih zanima vpis na oba GIMNAZIJSKA PROGRAMA, splošnega in likovnega, prav tako ob 15h, 16h ali 17h (obisk bo trajal 1 šolsko uro), obvezne prijave pa zbiramo do 6. 1. na https://www.gcc.si/prijava-na-gcc-odpira-vrata/
Obisk šole je namenjen devetošolcem, za katere bodo voden sprehod skozi stavbo in naše izobraževalne programe pripravili učitelji in dijaki, starše pa bomo v vmesnem času povabili na klepet s svetovalno službo, predstavniki učiteljev in ravnateljem v jedilnico šole.
Obisk šole je mogoče le ob spoštovanju vseh aktualnih ukrepov za preprečevanje širjenja virusa Sars-CoV-2.
PRIPRAVE NA PREIZKUS LIKOVNE NADARJENOSTI (8., 15. in 22. 1. na GCC)
Vse učence, ki jih zanima vpis na umetniško gimnazijo likovne smeri, vabimo na priprave na preizkus likovne nadarjenosti; opravljen preizkus je pogoj za vpis v ta program. Priprave pripravljamo tri zaporedne januarske sobote na GCC (8., 15., 22. 1.). Prijave zbiramo do 7. 1. na povezavi https://www.gcc.si/prijava-na-priprave-na-preizkus-likovne-nadarjenosti/. Priprave na preizkus niso obvezne, izkušnje pa kažejo, da, poleg same vaje risarskih spretnosti, devetošolcem olajšajo odločitev za izbiro srednje šole, saj se spoznajo s prostori in učitelji ter delom na umetniški gimnaziji.
NAGRADNI KVIZI IN SPLETNI POGOVORNI VEČERI ZA OSNOVNOŠOLCE
Na povezavi https://info.gcc.si/rezultati-natecajev-in-kvizov/ vsaka dva tedna objavimo spletni izziv za osnovnošolce in pa nagrajence preteklih izzivov. Spletni kvizi oz. druge oblike natečajev so vedno posvečeni eni izmed aktualnih tem. Od 3. do 16. 1. so to tuji jeziki.
Od januarja do marca bomo pripravili tudi kar nekaj spletnih tematskih pogovornih večerov za osnovnošolce, kjer bodo dijaki in učitelji pobliže predstavili različna predmetna področja in obšolske dejavnosti ter projekte povezane z njimi. Termini so naslednji:
čet, 18. 1. ob 17h na Zoomu: slovenščina na GCC – prijavni obrazec,
čet, 25. 1. ob 17h na Zoomu: tuji jeziki na GCC – prijavni obrazec,
sre, 9. 2. ob 17h na Zoomu: kako zveni GCC – prijavni obrazec,
čet, 24. 2., ob 17h, Dijaški razvojni tim GCC – prijavni obrazec,
tor, 15. 3., ob 17h na Zoomu: MEPI in GCC – prijavni obrazec,
VESELJE DO ZNANOSTI (1. 2. 2022)

Da bi mladim naravoslovne znanosti čim bolj približali, v torek, 1. februarja 2022, ob 11. uri ponovno pripravljamo tradicionalno prireditev Veselje do znanosti, ki bo tudi letos v spletni obliki. Letošnja tema so Ženske v znanosti. Celoten opis in pa prijavnico najdete na povezavi https://www.gcc.si/veselje-do-znanosti-2022/

SPLETNI DOGODKI IN KOLEDAR
Na spletni strani https://info.gcc.si/ objavljamo vse dogodke in nagradne kvize. Na desni strani je tudi pregledni koledar, kjer so zbrane vse aktivnosti in prijavni obrazci.
Dostopnost