Po dveh letih premora se je v mesecu juliju na Osnovni šoli Nazarje znova razlegal otroški živžav.  V tednu od 4. 7. 2022 do 8. 7. 2022 so potekale BSH Junior počitnice. Na ta način v podjetju BSH svojim zaposlenim olajšajo skrb za počitniško varstvo otrok, na Osnovni šoli Nazarje pa jim široko odpremo vrata.

Petinštirideset otrok se je vsak dan veselilo različnih dejavnosti, ki so jih zanje organizirale mlade animatorke Ana, Anja, Iza, Karin in Nika ob pomoči vodij počitniškega varstva. Tema letošnjih BSH Junior počitnic je bila Čebele in trajnostni razvoj.

V ponedeljek smo se igrali spoznavne in športne  igre. Nekateri otroci so poželi meto, ki je zrasla na šolskem vrtu, lističe pa razgrnili po časopisnem papirju.  V torek je mentorica čebelarskega krožka gospa Branka Nareks otroke povabila k čebelnjaku in jim pripovedovala o življenju čebel in delu čebelarjev. V delavnicah pa so nastajali različni izdelki iz odpadnih materialov. V sredo smo se odpeljali na Golte. Gospa Vera Slokan iz Planinskega društva Nazarje nas je popeljala po zelenih strminah in gozdnih poteh ter nam predstavila okoliške vrhove. Na svežem zraku smo pojedli odlično malico, v nahrbtnikih pa je ostalo dovolj prostora za naravne materiale, ki smo jih kasneje uporabili v ustvarjalnih delavnicah. V četrtek smo skuhali čaj iz mete, ki se je sušila v šolskih prostorih in ga poskusili. Ker je bil res dober, so se otroci še z večjim veseljem lotili pakiranja domačega čaja. Nastali so čudovite dišeče vrečice. V petek smo si v Domu kulture Nazarje ogledali risanko Čebelica Maja. Da je bilo filmsko vzdušje res pravo, so si otroci izdelali velike papirnate lončke, vanje pa smo nasuli kokice.

V sklopu počitniških delavnic nismo pozabili na športne aktivnosti in druženje na igrišču ter v Športni dvorani Nazarje. Za popestritev in zaključek tedna pa so starejši otroci pripravili stojnico s srečelovom.

Vsem skupaj kličemo: Vesele počitnice! Veselimo se ponovnega snidenja!

 

                                                                                    Karla Jeromel Rednak in Sabina Venek

Dostopnost