INFO.GCC.SI – SPLETNA STRAN GCC NAMENJENA OSNOVNOŠOLCEM

Na spletnem naslovu https://info.gcc.si/ so zbrane vse informacije glede vpisa na GCC, celotnega vpisnega postopka, dogodkov, ki jih namenjamo osnovnošolcem, na strani je objavljena 3D vizualizacija šolskega poslopja. Stran sproti osvežujemo. Na njej so objavljeni tudi vsi kontakti podatki.

GCC ODPIRA VRATA (17.-19. 1. 2023)

V torek, sredo in četrtek (17.-19. 1.) bomo za osnovnošolke, osnovnošolce ter njihove starše pripravili voden 60-minutni sprehod po GCC v spremstvu naših učiteljev in dijakov. Vsak dan razpisujemo dva termina (ob 17.00 in 18.15). Učence bodo po šoli popeljali naši dijaki, starše pa učitelji. Gre za dobro neformalno priložnost spoznavanja šole, njenih dijakov in zaposlenih. Prosimo vas, da se učenci in starši na sprehod prijavijo na povezavi https://info.gcc.si/sprehodi-se-po-gcc/, kjer so objavljene tudi dodatne informacije.

NAGRADNI KVIZI ZA OSNOVNOŠOLCE

Od 19. 12. dalje bomo vsaka dva tedna na spletni strani https://info.gcc.si/ objavili nagradni kviz za osnovnošolce in vsakič izžrebali po 3 prejemnike simpatičnih GCC nagrad, ki so jih pripravili naši dijaki. Vsak kviz je namenjen drugemu področju, začenjamo pa z zgodovinskimi informacijami o šoli. Kviz GCC SECESIJSKA LEPOTICA najdete na povezavi https://www.gcc.si/quiz/kviz-o-gcc/, sodelujete pa lahko do 4. 1. 2023.

PRIPRAVE NA PREIZKUS LIKOVNE NADARJENOSTI

Za vse učenke in učence, ki jih zanima vpis na umetniško gimnazijo likovne smeri, bomo tri januarske sobote (7., 14., 21. 1.) med 10.00 in 12.00 pripravili priprave na preizkus likovne nadarjenosti, ki je pogoj za vpis na to smer. Preizkus bo sicer potekal 15. 3. na GCC. Na priprave so obvezne prijave – prijavni obrazec in dodatne informacije najdete na https://www.gcc.si/priprave-na-preizkus-likovne-nadarjenosti-2023/  

SPLETNI POGOVORNI VEČERI IN GCC MEPI POPOLDAN

Tudi letos pripravljamo tri spletne pogovorne večere, kjer bodo lahko vaši učenke in učenci podrobneje spoznali nekaj področij, kjer so naši dijakinje in dijaki še posebej aktivni, in sicer:

– TUJI JEZIKI IN MOBILNOSTI NA GCC, 23. 1. 2023, 18.00, Zoom (o učenju tujih jezikov pri pouku, o jezikovnih krožkih, natečajih, tekmovanjih, o programu Erasmus + in drugih ekskurzijah …),

– KAKO USTVARJA GCC, 7. 2. 2023, 18.00, Zoom (o kulturnem utripu na šoli, natečajih, dogodkih, tekmovanjih …),

– DIJAŠKI SPLETNI VEČER, 22. 2. 2023, 18.00, Zoom (pogovorni večer, ki ga pripravlja Dijaški razvojni tim, ekipa dijakinj in dijakov, ki skupaj z vodstvom šole in učitelji skrbijo za številne dijaške projekte, pobude in dogodke.

  1. 3. pa ob 17h na šoli pripravljamo MEPI POPOLDAN, ki je namenjen tako tistim, ki so del programa Mednarodno priznanje za mlade že v OŠ, kot tudi ostalim, ki bi radi pobliže spoznali program, se mu pridružili, ob tem pa raziskali tudi številne možnosti, ki jih na področju športa, rekreacije in prostovoljstva ponuja GCC. Več o programu MEPI najdete na https://mepi.si/

Želimo vam lepe (pred)praznične dni uspešen skok v novo leto!

Pozdrav z GCC

Dostopnost