Za nami je prvi mesec šolskega leta, pošteno smo zakorakali v svet učenosti. Tudi prvošolci na Osnovni šoli Nazarje so že spoznali svoje učiteljice, raziskali svojo učilnico in šolo ter postali pravi učenci.

Kot vsako leto, smo jim starejši učenci pripravili svečan sprejem v šolsko skupnost. Čebelica Lili je vneto iskala hišico za čebele prvošolke. Po vrsti je trkala na okenca sobic v čebelnjaku učenosti. Prav vse po vrsti so bile že zasedene. V eni so drugošolci z gobico ugotavljali, da s hrasta sicer res padajo želodi, a da zna biti pod hruško še bolj nevarno.  V naslednji sobici so tretješolci potovali z zlato ladjo v Ringarajo in Čarovnijo, čebelica Lili pa ni imela časa, da bi potovala z njimi, ker je iskala hišico.  Iz naslednje sobice se je slišalo petje pevcev starejšega pevskega zbora.  Četrtošolci so se predstavili z uličnim plesom, petošolci pa so zaigrali na Orffova glasbila. Ko je čebelica Lili skoraj že obupala, je našla prazno sobico. Učitelj Mihael ji je povedal, da v naš čebelnjak učenosti  sprejmemo vse, ki kaj znajo, so radovedni in so se pripravljeni potruditi, da bo tudi zaradi njih v naši šoli lepo in prijetno.

Prvošolci so se predstavili  z ljudskim plesom, nato pa skupaj s predsednico šolske skupnosti Elmino Mešinović povedali zaobljubo. Iz rok ravnateljice Vesne Lešnik so prejeli zaobljubo in knjižno darilo (darilo Društva Bralna značka). Nagovoril jih je tudi gospod župan Matej Pečovnik in jim podaril fotografije prvega šolskega dne.

Naše prvošolske čebelice so torej našle svojo sobico v našem čebelnjaku učenosti. Želimo jim, da se bodo med nami dobro počutile, se med seboj lepo razumele in se veliko novega naučile.

Učiteljice osnovne šole Nazarje

Več slik najdete v galeriji.

Dostopnost