Leto je zopet naokoli in šolska skupnost POŠ Šmartno ob Dreti je bogatejša za 7 novih prvošolčkov. Za dobrodošlico smo z učenci pripravili kratek program. 

Ob besedi šola vsi verjetno najprej pomislite na knjige, učbenike, zvezke … Če dobro pomislimo, nam v spominu na šolo najbolj ostanejo tisti trenutki in dogodki, v katerih se spomnimo, kako nam je bilo ob drugih ljudeh lepo. Kako smo se skupaj igrali na igrišču in kako se je učiteljica nasmejala našim domislicam in se sploh ni razjezila, tudi če je nismo ravno ubogali. Šola je torej nekaj več, kot pa zgolj učenje ob zvezkih. V šoli se oblikujejo prijateljske vezi, ki nam lepšajo dneve. Moč prijateljstva so prikazali vsi učenci POŠ. Združili so se in nastopili s plesom, petjem, dramsko igro in deklamacijami. 

Kljub temu, da je za prvošolci šele mesec dni pouka, so se že marsikaj naučili. Predstavili so se s pesmico in dramsko igro. Po nastopu so prvošolci s predsednico šolske skupnosti Elmino Mešinović povedali zaobljube. Ravnateljica Vesna Lešnik pa jim je poleg zaobljub podelila še knjižna darila (darila Društva Bralna značka). Vse prisotne je nagovoril tudi župan Matej Pečovnik, ki je prvošolcem podaril fotografije prvega šolskega dne. 

Našim prvošolcem želimo, da bi se radovedno podali v svet znanja, pisanja, igre in novih prijateljev. Srečno! 

Učiteljice POŠ Šmartno ob Dreti 

Več slik si lahko ogledate v galeriji.

Dostopnost