Dobrodelni namen akcije Luči miru iz Betlehema 2024

Skavti vsako leto organiziramo akcijo Luč miru iz Betlehema, v okviru katere se zbirajo sredstva za določen aktualen dobrodelni namen. V akciji LMB 2023 smo se odločili, da bomo del zbranih prostovoljnih prispevkov namenili za organizacijo pomladnih vikendov (pomladovanj) za otroke z območij, prizadetih v poletnih poplavah 2023. Več o akciji in dobrodelnem namenu si lahko preberete na spletni strani LMB (lmb.skavt.net).

Pomladovanja bodo namenjena vsem otrokom osnovne šole, v sklopu teh pa bo ponujen zabaven in sproščen program, kjer bodo lahko otroci tkali nova poznanstva, ter se domov vrnili z nekaj lepimi izkušnjami.

Organizator pomladovanj je Združenje Slovenskih Katoliških Skavtinj in Skavtov. Financirano je iz dobrodelnih sredstev zbranih v akciji Luč miru iz Betlehema 2023 in tako za otroke v celoti brezplačno.

Prijave zbiramo do vključno 23. 2. 2024 oz. do zapolnitve mest.

Vsebina – naš cilj z izvedbo pomladovanj je pripraviti in izvesti vsebinsko čim bolj zabaven in poučen program, kateremu ne bo manjkalo različnih doživetij in izkušenj. Radovednost bomo nahranili z raziskovanjem okolice, krepili bomo socialne veščine in spletali prijateljske vezi, prostor bo za odgovorno igro in sproščeno druženje. Spoznali se bomo z množico skavtskih veščin, prižgali ogenj, morda celo postavili bivak. Vsebina bo prilagojena starosti in skupini otrok.

Aktivnosti – vikend bo usmerjen k športnim, spretnostnim in poučnim aktivnostim. Če bo to le mogoče, se bo program večinoma izvajal zunaj. Verjamemo, da je za posameznika najbolje, če svoj prosti čas preživlja v naravi, saj ta predstavlja odlično okolje za druženje in krepitev zdravja.

Prijavo izpolnete preko prijavnice: https://forms.gle/KjNZmEkKEKVak2TA8

Tilen Miklavič
vodja tropa Luči miru iz Betlehema

Dostopnost